Knut Harald Sommerfeldt (v) og gjest Tore Petterson i Gullvaffel-podden
Knut Harald Sommerfeldt (v) og gjest Tore Petterson i Gullvaffel-podden

Drillo ønsket av Pride miljøet

I en podkast episode om å være skeiv i idretten, ytret TV-profilen Tore Petterson et ønske om at Drillo blir en hetero forkjemper for skeives deltakelse i idrett.

- Homofili er ikke politisk. Vi har en organisasjon som heter Fri som jobber politisk for oss, forteller Petterson. Det er frykt som først og fremst holder oss igjen når det gjelder å prate om det. Pride er et regnbueflagg for alle. Homofili har hatt en naturlig stor plass fordi vi har måttet kjempe for våre rettigheter og trygghet i mange år, fortsetter han.

Tore Petterson utfordrer Drillo

- Drillo hadde vært en fantastisk person som kunne tatt det steget på vegne av heterofile i idretten. Han er en hvit man i sin alder og tyngde som kunne tatt opp tematikken på vegne av et macho-miljø hvor man feilaktig blander maskulinitet og seksualitet, sier Tore Petterson.

- Gjengen hans kommer ikke på mine foredrag eller i mitt miljø. Jeg kjenner han ikke, men det hadde vært så bra for vår sak om han sier; "Nå er det stopp. Det er ok å være skeiv i fotballen", fortsetter han.

Det var i den nyeste episoden av Gullvaffel-podden at Tore Petterson ytret sitt ønske om at Drillo kan være en viktig person som går foran som hetero idrettsprofil for å gjøre det enklere for skeive å komme seg ut av skapet.