Anne May og Tommy Jørgensen er Vikens kretsvinner til prisen Årets ildsjel

Anne May og Tommy Jørgensen har voksne barn, men de bruker fortsatt store deler av sin fritid på å lede Fotballgruppa i Vikersund Idrettsforening. De er personlig ansvarlige for at Vikersund fotball har blitt en kvalitetsklubb, og de stiller opp frivillig og ulønnet for alle og enhver.

Navn: Anne May og Tommy Jørgensen
Alder: 48 år
Idrett: Fotball
Idrettslag: Vikersund IF
Idrettskrets: Viken

De bidrar med masse engasjement og legger til rette for god fotballaktivitet for barn og unge i Vikersund. I tillegg til at de legger til rette for at fotballen skal ha gode kår, er de også med på å legge til rette for et godt miljø, slik at klubbhuset og fotballanlegget i Vikersund blir et bra sted å oppholde seg for alle.

I mars fikk paret månedens Gullvaffel, for jobben de har gjort med å bedre kjønnsbalansen i idretten i trener- og lederrollen. Anne May og Tommy har skapt robuste jentemiljøer over lang tid, og oppnådd 50 prosent deltakelse på fotballskolene sine. Idretten lanserte i mars prosjektet #GNIST, og ifølge Viken Idrettskrets er Anne May og Tommy Viken-idrettens svar på en gnist også. Tommy har fulgt opp jentefotballen i Vikersund i en årrekke. Selv om jentene har byttet klubb, har han støttet opp enkeltspillere fordi han er stolt av det de har oppnådd. Man trenger slike ildsjeler som jobber i ulike retninger for å oppnå bærekraftige jentemiljøer.

Fotballpresident Lise Klaveness forteller i Gullvaffel podkasten at hun er imponert over parets innsats:

  • De vier livet sitt til dette, og det krever dedikasjon. Dette er jo grasrota på sitt mest bokstavelige. Du skal være sterk i bunnen, og med holdningene deres vil jo denne pyramiden spre seg. Så hvis alle var som dem så ville likestillingsspørsmålet vært løst, sier Klaveness.

127A0084 kopi.jpg

Foto og video: Vetle Eggen