Anne May og Tommy ble overrasket: – Nei, nå begynner jeg å grine

Anne May og Tommy Jørgensen har voksne barn, men de fortsetter å bruke fritiden sin på fotballen.

I Gullvaffel-podden er fotballpresident Lise Klaveness utrolig imponert over Tommy og Anne May. Den ferske fotballpresidenten var med på kåringen av månedens Gullvaffel. Den ble delt ut av kretsens styreleder Roar Bogerud, som troppet overraskende opp hjemme på døra hos paret torsdag kveld forrige uke.

– Nei, nå begynner jeg å grine, utbrøt Anne-May Jørgensen da det gikk opp for henne hva de uventede gjestene hadde på hjertet.

Tommy var imidlertid ikke hjemme – han var i sving på fotballbanen, må vite. Men også han ble tydelig overrasket da kretsens representant troppet opp på Tangen med blomster og kamera.

Gnistene i Vikenidretten

Idretten lanserte i mars konseptet #GNIST. Målet med #GNIST er å bedre kjønnsbalansen i idretten i trener- og lederrollen. Tommy og Anne May har skapt robuste jentemiljøer over lang tid og oppnådd 50% deltagelse på fotballskolene sine. NFF Buskerud forteller at det er nettopp Gullvafler som disse to som på sikt øker antall kvinner i trener- og lederroller i idretten.

- Selv når jentene bytter klubb tropper Tommy opp på kampene til disse jentene. Det er en oppfølging og ivaretagelse av jentene andre bare kan drømme om, forteller Øyvind Nilsen, daglig leder i NFF Buskerud.

Gi noe tilbake til samfunnet

Det er et tydelig rørt par som mottok påskjønnelsen, og for disse to er det frivillige arbeidet en glede.

– Personlig opplever jeg at vi kan gi noe tilbake til samfunnet, sier Anne-May.

I tillegg til at de legger til rette for at fotballen skal ha gode kår, er de også med på å legge til rette for et godt miljø, slik at klubbhuset og fotballanlegget i Vikersund blir et bra sted å oppholde seg for alle. Anne-May sier at hun også opplever at mange av ungdommene åpner seg og prater med henne.

– Tommy er veldig på sporten, mens jeg er mer på det andre rundt, sier hun.

Gull verdt

Utmerkelsen består av diplom og en symbolsk pengegave på 5.000 kroner. denne kan de bruke til idrettslagets formål. I tillegg blir de kandidater til Årets Gullvaffel.

– De er gull verdt! Idretten har i tillegg lansert prosjektet #GNIST denne måneden, og Tommy og Anne May er sånn sett Viken-idrettens svar på en gnist også, påpeker Knut Harald Sommerfeldt i Viken idrettskrets.

Tildelingen er også omtalt i idrettskretsens Gullvaffel-podkast, der Lise Klaveness skryter av jobben som er nedlagt av Anne May og Tommy.

Dette skriver kretsen om de to:

Anne May og Tommy Jørgensen bruker store mengder av sin fritid for å lede Fotballgruppa i Vikersund Idrettsforening. De er personlig ansvarlige for at Vikersund fotball har blitt en Kvalitetsklubb, og stiller opp frivillig og ulønnet for alle og enhver. De bidrar med masse engasjement og legger til rette for god fotballaktivitet for barn og unge i Vikersund! De har selv voksne barn, ferdige i barne- og ungdomsidretten, men fortsetter å bruke store deler av sin fritid dedikert til dette. Fantastiske mennesker som fortjener en påskjønnelse.

NFF Fotball: Tommy har fulgt opp jentefotballen i Vikersund i en årrekke. Selv om jentene har byttet klubb, har han støttet opp enkelt spillere fordi han er stolt av det de har oppnådd. Man trenger slike ildsjeler som jobber i ulike retninger for å oppnå bærekraftige jentemiljøer. At det er et ektepar som engasjerer seg for jentefotballen gjør det ekstra virkningsfullt å bygge disse miljøene. Miljøene inspirerer til 50 % jentedeltakelse på lederkurs og flere damer som tør å ta trenerrollen i framtiden.

Lise Klaveness om Gullvaflene:
- Fantastisk. De vier livet sitt til dette og jeg skal ikke si hvor enkelt det kan være å gjøre dette for det krever dedikasjon. Dette er jo grasrota på sitt mest bokstavelige. Du skal være sterk i bunnen, og med holdningene deres vil jo denne pyramiden spre seg. Holdningene generelt ville endre seg over tid. Så hvis alle var som de ville likestillings spørsmålet være løst.