Pandefri 1110x624.png

Veien mot Pandefri

I Viken ønsker vi å feire gjenåpningen av samfunnet sammen med resten av frivilligheten. Vi kaller gjenåpningen for Pandefri og samarbeider med resten av frivilligheten for å feire, få tilbake de som forsvant og kanskje også rekruttere noen flere.

Pandefri venter på alle

Vi har endret kommunikasjonen fra «å feire at pandemien er over» til «å feire gjenåpningen av samfunnet». Uke 38-40 er ikke hugget i stein, og det har allerede begynt å komme inn arrangementer i ettertid av disse ukene. Pandefri venter på alle, og det kommer til å være ulikt fra sted til sted, men alle som vil kan registrere arrangementer og søke støtte på pandefri.no, uansett når tiltakene skal gjennomføres eller om ting blir utsatt. Det viktigste er ikke når det forekommer, men at det faktisk forekommer når tiden er moden for det.

 

Egen søknadsportal   

Viken fylkeskommune har vedtatt å satse 500.000 kroner på Pandefri, noe som gjør det mulig å hjelpe grasrota og komme i gang etter en utfordrende tid. På pandefri.no finner man søknadsportalen hvor man kan søke på tiltak i forbindelse med gjenåpningen av fritidsaktiviteter. Det oppfordres særlig til å finne tiltak i samarbeid på tvers av frivillige organisasjoner og skolesamarbeid. Tiltak som er tenkt å vedvare også etter at man feirer at samfunnet normaliseres oppfordres også å søke midler til. Man kan søke om midler opptil 30.000 kroner.

Legg inn arrangementer

Tanken med pandefri.no er at dette blir en side hvor man kan synliggjøre alle arrangementene knyttet til Pandefri, og at man som bruker enkelt kan søke opp arrangementer og aktiviteter på sitt eget sted.  Vi har fått på plass et samarbeid med ungfritid.no, så ved et enkelt klikk når man legger inn arrangement kan man gi samtykke til at arrangementet også kan publiseres på ungfritid.no. Ungfritid er et gratis verktøy hvor frivillige organisasjoner kan synliggjøre sine aktiviteter!

Samarbeid på tvers

I 2022 er det frivillighetens år, og Pandefri er en fantastisk mulighet for frivillige organisasjoner å etablere samarbeid med andre frivillige organisasjoner på både lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Pandefri er enkelt – det viktigste er ikke når det skjer, men at det skjer! Uansett om man planlegger store, felles arrangementer eller om man ønsker å synliggjøre det man allerede tilbyr, så er det plass til alt.

Digitalt markedsføringsmateriell

På pandefri.no finner man nedlastbart markedsføringsmateriell til sosiale medier. Hensikten med dette materiellet er at lokale lag og foreninger selv kan bruke dette i sine kanaler, slik at trafikken går inn til tilbyderne av aktivitetene.