Roar Bogerud, styreleder i Viken idrettskrets
Roar Bogerud, styreleder i Viken idrettskrets

Ikke snuble på mållinjen Raja!

Ikke snuble på mållinjen Raja!

Idrettskretsene har i et felles brev rettet til kulturminister Abid Raja signalisert at det ikke er rett tidspunkt for en stimuleringsordning nå. Dette signalet har kulturminister Abid Raja og departementet fått fra flere enn idretten. Men fortsatt lar en ny ordning vente på seg.

Det er ikke enkelt å følge med i de forskjellige ordningene idretten og resten av frivilligheten har fått i løpet av pandemien. I begynnelsen av pandemien var det støtte til avlyste arrangementer, så forandret pandemien seg og graden av nedstenging har variert. Nå er Norge delvis tilbake til start.

– Erna Solberg sa at gjenåpningplanen ikke handlet om dato, men data. Da mener vi det er underlig at idrettens og frivillighetens støtte ser ut til å handle mer om dato og ikke data, sier styreleder Roar Bogerud.

Nå retter idrettskretsene i et felles brev til kulturministeren en bønn om at Kulturdepartementet snur.

– Når det ikke er lov å arrangere cuper, mosjonsløp og andre arrangementer, forsvinner en stor del av inntektene for idretten. Kanskje var det dette arrangementet som skulle finansiere store deler av året, og det er ikke mulig å flytte på 17. mai-arrangementer, sier nyvalgt leder av idrettskretsenes samarbeidsutvalg, nestleder i Viken idrettskrets Turid Williksen.

Idrettskretsene var samlet til et møte den 15. april. Der var det ikke tvil om hva innretningen av den siste og foreslåtte stimuleringsordningen betyr for idretten. I brevet skriver de blant annet:

Uten kompensasjon for manglende arrangementsinntekter vil dette ramme aktiviteten for barn og unge veldig hardt og spesielt vil dette føre til økte kostnader for hver enkelt av de unge. Dette er en svært uønsket utvikling (og som vi tidligere har opplevd at regjeringen og norsk idrett har stått sammen om). Kampen mot økonomiske barrierer er noe vi mener at vi har stått sammen om tidligere, og vi håper Regjeringen også vedstår seg framover.”

– Vårens lys og en vaksinert befolkning er i syne. Viken idrettskrets arbeider sammen med resten av frivilligheten for en skikkelig #pandefri-åpning rett før høstferien. Da er det ikke nødvendig å snuble på mållinja, Raja. Vi vet at Kulturdepartementet er i tenkeboksen. Men det er ikke så mye å tenke på. Det er egentlig såre enkelt. Rett oppryggen og løp over mållinja, avslutter styreleder Roar Bogerud.