corona612_ntb.jpg

Tiltakene som gjelder akkurat nå

Vikenidretten har opplevd strenge tiltak denne høsten. Noen kommuner har stengt ned barneidretten.

Vi er i pandemirunde nummer to. Vi skal følge de nasjonale tiltakene, og i tillegg de lokale tiltakene i kommunen vår. Tiltakene er enten anbefalinger, forbud eller påbud.

De fleste kommuner skjermer heldigvis barneidretten og idrettslag kan fortsette å arrangere treninger. Men flere kommuner har innført strengere tiltak lokalt på grunn av smittesituasjonen. Noen kommuner har valgt å stenge idrettshaller og svømmehaller, mens andre har stengt ned barneidretten.

Vi leser om smittede utøvere og trenere. De yngre har fått store utfordringer da mye av fritidsaktiviteten har blitt satt på vent. Samtidig er det det naturlig å skjerme denne gruppen som har hatt mest økning av smitte i denne perioden.

Her er noen lokale regler (et utvalg kommuner):

Viken:

Oslo:

  • Oslo - nye tiltak fra 17. november

Denne høsten har Norge hatt de strengeste smitteverntiltakene siden mars skriver NRK.

I dag varslet Erna Solberg at tiltakene varer frem mot jul.

De nasjonale smittevernreglene for arrangement er:

  • Innendørs er det en grense på 50 personer ved arrangement uten fastmonterte seter. Utendørs kan det være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
  • Det er gjort presiseringer knyttet til arrangementer utendørs der det er mulig å opprettholde 1-metersregelen. Eksempler på aktiviteter kan være slalåm, skøyter og enkeltstart i langrenn/turrenn. Se presiseringene her.