Styreleder i Viken idrettskrets, Roar Bogerud overrekker gave for prisen Årets idrettsanlegg til ordfører Oddvar Garaas.
Styreleder i Viken idrettskrets, Roar Bogerud overrekker gave for prisen Årets idrettsanlegg til ordfører Oddvar Garaas.

Skole med "ski-in og ski-out"!

"Skattekista" eller Flesberg skole er kåret til årets idrettsanlegg av Norges Idrettsforbund, Kulturdepartementet og BAD, PARK og IDRETT.

At en skole blir kåret til årets beste idrettsanlegg er en sjelden begivenhet i Norge. At avstanden mellom det offentlige og frivillige er innskrenket til et minimum har stor betydning for lokalsamfunnet. Identitet, tilhørighet og stolthet oser ut av klasserommene på Flesberg.

Skolen har følgende fasiliteter; svømmehall, idrettshall, fotballbaner, sandvolleyballbane, skiskytteranlegg, skianlegg, tennisbane i tillegg til store aktivitetsområder med trampoliner, basketkurver, motoriske lekeaparater og lignende. Et anlegg som i tillegg til tittelen årets idrettsanlegg fortjener tittelen fremtidens idrettsanlegg. 

Hjerte av Flesberg

Hjerte til skolen ligger midt i bygget i form av en stor møteplass med auditorium. Back scenen ligger musikkrommet, så alt er tilrettelagt for sceneunderholdning og skoleavslutninger, eller bare en plass å henge, møte likesinnede, gjøre lekser, eller vente på neste time. 

Fremtidens idrettsanlegg

For at den travle hverdagen skal gå opp, må avstanden mellom skole og fritidsaktivteter være kort. På Flesberg er den avkortet til et minimum. "Ski-in og ski-out" sier rådmann Jon Pedersen, som har vært primus motor de seneste årene sammen med ordfører Oddvar Garaas og mange andre. For i Flesberg har den politiske samhandlingen rundt prosjektet vært optimalt. 

- At politikere har klart å tenke i generasjonsperspektiv, og ikke bare for sittende periode har vært helt avgjørende for et så fullverdig og godt resultat, forteller rådmann Jon Pedersen.

Livslang aktivitetsglede

Skolen tar fysisk aktivitet på alvor og benytter områdene så mye som mulig. Fritidserklæringen har de beste forutsetningene for å bli oppfylt. I tillegg til idrett blir skolen fylt med fritidstilbud som kodeklubb, sjakk, bridge, kulturskole, lag og foreninger, korps og kor. Bygda er med, i alle aldre, for å få dette til.

Viken idrettskrets er imponerte - de senere årene har vi fulgt dere tett på. Resultatet er fantastisk! Gratulerer!