Skattekista Flesberg_lite.jpg

Skattekista – et unikt skole- og idrettsanlegg

Anleggsutvalget i Viken IK har innstilt Skattekista i Flesberg som vår kandidat til Årets Idrettsanlegg 2020, som kåres av Bad, Park og Idrett i juni. Skattekista er bygget i massivttre og inneholder skole, idrettshall, svømmehall, bibliotek og hjerterommet.

Et foregangsanlegg med bevisste materialvalg 
Nye Flesberg skole erstatter to utdaterte skoler, og er dimensjonert for 420 elever. Bygget er et foregangsanlegg som forener skolen, idrettsanlegg, frilufts- og kulturtilbud på en forbilledlig måteSkattekista ligger strategisk plassert på Stevningsmogen fritidspark i Lampeland. Skolens nærmeste nabo er derfor fotballbaner, sandvolleyballbane, tennisbane, rulleski/langrennsløyper, friidrettsområde, skiskytterstadion, gapahuk og turløyper/skiløyper med lys. Idrettshallen på 1.750 kvadratmeter inneholder en håndballbane med internasjonale mål, har garderober og et tribuneanlegg. Anlegget rommer også et innovativt svømmeanlegg der konkurransebassenget i svømmehallen er på 21 x 25 meter, som kan deles inn i to soner. Sonen med to baner har hev- og senkbar bunn. De to sonene kan også ha individuelle temperaturer, med en hevbar vegg som ivaretar denne funksjonen. 

Som skogbrukskommune hadde man fra starten av et sterkt ønske om å reise bygget i heltre. Det har man klart å innfri – også i svømmehallen. Bortsett fra sålen i lavkarbonbetong, er hele hallen i massivtre, også takløsningen der det er brukt 26 meter lange og opptil 2,3 meter høye bjelker i massivtre. Himlingene er kledd med elementer fra LignaturMed det er svømmehallen den første i sitt slag i Norge. 

Viken idrettskrets vil til høsten avholde en anleggskonferanse på Lampeland, hvor deltagerne vil få anledning til å bli bedre kjent med selve anlegget og prosessen fram til realiseringen av bygget. 

Flesberg skole

Video av åpningen av skolen