God stemning på Føyka. Idrettspresidenten fikk en kort omvisning på noen av Asker Skiklubbs anlegg.  Her sammen med kommunestyrerepresentant Stig Wettre-Johnsen, prosjektleder Svein Granerud, daglig leder Eva Sunde Scheel og formann i Asker Skiklubb, Bjørn Hangnes.
God stemning på Føyka. Idrettspresidenten fikk en kort omvisning på noen av Asker Skiklubbs anlegg. Her sammen med kommunestyrerepresentant Stig Wettre-Johnsen, prosjektleder Svein Granerud, daglig leder Eva Sunde Scheel og formann i Asker Skiklubb, Bjørn Hangnes.

- Et helt liv med idrettsglede

Siden 1889 har Asker Skiklubb skapt idrett og idrettsglede i sitt nærområde. Nylig besøkte idrettspresidenten en av Norges største idrettslag som har «et helt liv med idrettsglede» som sin visjon. Klubben lever og leverer på den visjonen hver dag, sterkere og tydeligere enn noensinne.

– Det er så nyttig å få sjansen til å besøke idrettslagene, og det slår meg at uansett hvor jeg får muligheten til å bruke tid direkte med klubbene våre, er det svært motiverende. Jeg kommer tilbake med litt bedre innsikt, noen nye erfaringer og en enda sterkere respekt for hverdagen i Idretts-Norge, sier Berit Kjøll.

Asker Skiklubb sier at de er, eller i alle fall har som mål å være, Norges mest allsidige klubb. Det backer de opp med 4400 medlemmer i 14 forskjellige grupper. Klubben har 3000 medlemmer under 25 år.

Idrettspresidenten fikk høre om at i Asker betaler tiåringene 900 kroner året for å være med på fotball. Det inkluderer treninger, trenere, seriespill, drakter, en vannflaske hver og deltakelse i to cuper. Der behøver ikke økonomi være noen barriere for deltakelse, men skulle det være det, har klubben god kontakt med en velvillig og idrettsinteressert kommune – både på politisk og administrativt nivå – som sørger for å bidra der et svært rimelig tilbud uansett ikke er rimelig nok.

Hun fikk også høre om ildsjeler som har hatt samme oppgave i klubben i 35 år og at klubben jobber ekstra hardt med å skaffe frivillige til å lede og drive idrett for dem som egentlig ikke har så lyst til å holde på med en idrett for å bli best. Samtidig er det skriftlig nedfelt at det er lov til å satse for å bli god i idrett i Asker Skiklubb.

– Det var også flott å konstatere hvordan anlegg er aktivitetsdrivende på den måten det er, både i Skiklubben og i hele kommunen, oppsummerer Kjøll.

– Vi fikk også møte representanter for kommunestyret og toppene i kommuneadministrasjonen sammen med klubben. Alle trakk fram anlegg som det kanskje viktigste rammevilkåret utover medlemmer og frivillige. Jeg må kunne si at Asker kommune fremstår som en svært fremoverlent, dyktig og idrettsinteressert kommune.

Under bildene av klubbens æresmedlemmer, som også omfatter tre kongelige, blant annet prins Carl av Sverige som var sponsor av premiene til verdens første skirenn for kvinner, og Halvard Hanevold som eneste aktive æresmedlem, fikk idrettspresidenten innsikt i og dialog med en veldrevet, tradisjonsrik og ambisiøs klubb.

– Jeg lærte mye om klubben, men også om idretten og kommunen i samspill. Jeg må også kunne si at klubben absolutt levde opp til både visjonen sin, men også presenterte, dokumenterte og levde verdiene sine. Asker Skiklubb fremstår som inkluderende, ivrig, synlig og utviklende, sier Berit Kjøll.