Granulat.png

Førjulsgave til fotballen

Det er et kjent miljøproblem at gummigranulat forsvinner fra kunstgressbanene. Nå kommer Handelens Miljøfond med en gladmelding til fotballen, og dette er takket være at plastposene har blitt dyrere å kjøpe.

TV2 Sporten kunne avsløre at Handelens Miljøfond bevilger hele 80 millioner kroner til idrettslag som ønsker å bekjempe svinnet fra sine kunstgressbaner. Tiltakene vil kunne søkes om 1. mars 2024.  

Cecilie Lind i Handelens Miljøfond sier til TV2 Sporten at pengene skal brukes på fysiske barrierer som rister, kummer og murer. Hun viser også til at disse tiltakene kan begrense svinnet med så mye som 95%.  

EU har som kjent vedtatt et salgs- og omsetningsforbud mot gummigranulat med en overgangsperiode til 2031. Disse fysiske barrierene vil allikevel ha en effekt mot et nytt innfyll, da man ikke ønsker at organisk innfyll heller skal forsvinne fra banene.  

De fleste av oss har kanskje merket seg at det har blitt dyrere å kjøpe pose når man handler i butikkene. To kroner per plastpose går nemlig til Handelens Miljøfond, og det er slik denne bevilgingen er finansiert.