Aremark åpnet sitt helt nye aktivitetshus

«Dette blir en utrolig viktig samlingsplass for ungdommen i bygda, og ikke minst et flott tilskudd for at hverdagen til aremarkingene skal skli litt enklere. Nå kan man nemlig trene på det nye styrkesenteret samtidig som barna er på trening!»

Slik innledet ordfører i Aremark, Håkon Tolsby, den store begivenheten hvor Aremark fikk se sitt sårt tiltrengte aktivitetshus stå ferdig. Aremark kommune har omtrent 1700 innbyggere og ønsker å gjøre det mer attraktivt for unge mennesker å bosette seg i bygda. Måten de ønsker å gjøre det mer attraktivt på er økt fokus på aktivitet gjennom et fantastisk aktivitetshus! 

Fasiliteter for og av ungdommen 

Ved en rask befaring av aktivitetshuset kan man kjapt se at ungdommen har hatt en finger med i spillet i dette bygget. Aremark idrettsforening ønsker å legge til rette for e-sport under deres paraply, og derfor har man lagt til rette for et e-sport-rom i det nye aktivitetshuset. Det er nøyaktig tjueåtte skritt fra e-sport-rommet til idrettshallen, femtitre skritt til styrketreningssenteret og syttiåtte skritt til buldringsrommet. Her ligger det virkelig til rette for at man kan få enormt med utbytte av å tilbringe tiden sin her. Mens man ser seg rundt er det naturligvis ungdommen som serverer både vafler og sveler til de mange fremmøtte. Ved å se på antallet som har dukket opp denne torsdagskvelden kan man lett forstå hvor viktig dette er for den lokale befolkninga i Aremark.  


Mange fremmøtte for avdukelsen av Marker Sparebank Arena i Aremark 

Et spleiselag 

For at politikerne i kommunen skulle gå for dette prosjektet i utgangspunktet var det helt avgjørende at prosjektet fikk økonomisk støtte i starten. Marker Sparebank og Sparebankstiftelsen DNB gikk inn med henholdsvis to millioner kroner hver.  
 
- Det vi ser når vi gir penger til frivilligheten er at én million svært ofte blir til to millioner, noen ganger tre millioner og til og med fire millioner! Det er klart det gjør det attraktivt å bidra når man ser hvor mye dugnad som blir lagt ned for å få gjennomført prosjektene, sa en entusiastisk banksjef i DNB Østfold Sør, Øystein Undrum.  

I tillegg til to store aktører som Sparebankstiftelsen DNB og Marker Sparebank gis det inntrykk om at hele lokalsamfunnet har bidratt; alt fra den lokale bruktbutikken som tuftes på frivillighet til Frelsesarméen.


Fem minutter etter avdukelsen var barn, unge og voksne i full gang med å teste aktivitetshuset.

Familien Jæger 

Like før avreise dukker det opp et kjent fjes. De som følger med på friidrett har nok mest sannsynlig hørt navnet Henriette Jæger de siste årene. Mens Viken idrettskrets er i snakk med hennes far, Lars Jæger, om hvordan de har fått det til og hvor viktig det vil være for Aremark, dukker Henriette opp og sier entusiastisk: Jeg har avtalt prøvetime med noen folk til tirsdag! Legger du det ut pappa? Henriette vil nemlig smitte over sin idretts- og aktivtetsglede over på resten av befolkningen i Aremark. Svaret hennes far kommer med er minst like skildrende: Det skal jeg gjøre. Jeg har også sagt det blir prøvetimer første lørdag hver måned. Du og mamma er brått ute og reiser i helgene, men da kan eventuelt jeg ta disse timene, det løser seg. Familien Jæger stiller opp.  

Det viktigste for å få til ting er folk. Folk som bruker sin fritid på å fremme idretts- og aktivitetsglede, som bruker fritiden sin på å snakke med de riktige folkene og folk som bruker fritiden sin på å dytte et prosjekt litt lenger hver eneste dag for å få det gjennomført. Viken idrettskrets gratulerer hele Aremark kommune og Aremark idrettsforening med et fantastisk aktivitetshus!


Unn Merete, Henriette og Lars Jæger sammen med Sindre Rønning fra Sparebankstiftelsen DNB.