Pride transparent.png

Bli med å feire Pride med Osloidretten

Oslo Idrettskrets inviterer alle særforbund og særkretser i Oslo til å bli med på årets Oslo Pride - Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Vi vil at idretten blir en stor og synlig aktør under feiringen, og viser sin fulle støtte til idrettsglede for alle - uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Feiringen av Oslo Pride er en familievennlig folkefest fra 21.-29.juni. Oslo idrettskrets inviterer særforbund (SF) og særkretser i Oslo (SK) til å stå med oss på stand i Pride park og gå med oss i Paraden. I tillegg vil vi ha et arrangement under Pride House.

Oslo idrettskrets tilrettelegger for at det skal være enkelt for SF/SK å delta. Vi dekker alle utgifter og håndterer alt av det praktiske i forkant, slik at jobben for SF/SK i hovedsak vil være å delta.

 

Stå sammen med oss i Pride Park

Oslo idrettskrets vil booke stand i Pride Park som i år arrangerers i Sofienbergparken. Pride park er fra onsdag 26.juni til lørdag 29.juni. Oslo idrettskrets inviterer alle særforbund og særkretser i Oslo til å stå sammen med oss en dag i parken i ca. 3 timer.

Vi ber SF/SK i Oslo som vil delta om å fylle ut interesseskjema, som du finner her.

I skjema kan dere legge inn hvilke dager og tider som passer, så setter vi opp et forslag ut ifra responsen vi får. Frist for å fylle ut skjema er 3.april.

Vi ønsker å skape blest og positiv oppmerksomhet rundt idrettens stand, og oppfordrer derfor SF/SK til å:

  • Arrangere konkurranse eller leker som aktiviserer publikum. Kan man tenke kreativt rundt familievennlige leker/konkurranser som ikke krever så mye rekvisitter eller plass? Det er gøy hvis man får frem sin idrett i dette. Vi vet enda ikke hvor stor plass vi har rundt standen, men man kan ikke regne med så mye plass.
  • Få gjerne en kjent idrettsprofil til å stå med oss. Verdien av gode rollemodeller til å støtte saken kan ikke undervurderes.

Oslo Idrettskrets vil pynte standen, men vi oppfordrer SF/SK til å ta med eget profileringsmateriale for å synliggjøre seg selv, gjerne i regnbuefarger. I utgangspunktet ser vi for oss å ha ca. to SF/SK per dag. Hvis det er mange som melder interesse, så vil kreativitet rundt lek og konkurranse, eller at man får med en kjent idrettsprofil, telle positivt i utvelgelsen.

 

Gå med oss i Pride Paraden 29.juni

Vi ønsker å mobilisere hele Osloidretten til å gå sammen i Pride Paraden- selve høydepunktet under Pride week. Gå sammen med oss bak parolen «Idrettsglede for alle», eller under egen parole i paraden, men gjerne sammen med oss. Oslo Idrettskrets vil søke plass i paraden. Vi vil sende ut invitasjon til paraden i løpet av april. Påmeldingfristen vil være i løpet av mai.

 

Bli med å skape engasjement rundt Pride

Vi oppfordrer SK/SF til å få med idrettslagene til å gå sammen med oss bak parolen "Idrettsglede for alle". Sammen kan vi ta et tydelig standpunkt og være en positiv kraft i paraden. I tillegg håper vi at flere vil SK/SF vil skape engasjement rundt skeiv kjærlighet og mangfold ved å skape oppmerksomhet rundt dette i sosiale medier.

Oslo idrettskrets har utarbeidet en regnbuelogo og en film som man kan laste ned og bruke i egne kanaler.

Regnbuelogoen vår.

Film om hvorfor det er viktig å gå i Paraden.

 

Samarbeid til inspirasjon

Vi er imponert over samarbeidet Oslo Pride og Elitehockey ligaen (EHL) har fått til med "Sammen om kampen" og håper flere forbund og kretser lar seg inspirere, Les mer om samarbeidet her, og se filmen de har laget her.

 

Usikker på hvordan du kan komme i gang med arbeidet med Pride?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Man kan også ta direkte kontakt med Dan og Jenny i Oslo Pride hvis man er nysgjerrige på samarbeidsmuligheter eller trenger veiledning for å komme i gang med arbeidet med Pride i eget SK/SF.

Dan Bjørke, styreleder: dan.bjorke@oslopride.no

Jenny Skavdal, Produksjonsleder: jenny@oslopride.no

Her kan du lese mer om Oslo Pride.

 

Konferanse 15.-16.mars

SF og SK som vil lære mer om hvordan idrettslag i praksis kan inkludere skeive og personer som bryter med normer for kjønn og identitet, anbefaler vi å melde seg på vår gratis konferanse om rasisme, hets og diskriminering på Scandic Fornebu. Gro Hammerseng-Edin og Vero Olsen, som er ikke-binær transmaskulin, vil blant annet snakke ut i fra egne erfaringer fra idretten.

Les mer om konferansen og meld dere på her. 

Ingvild Vårdal Bredesen
Ingvild Vårdal Bredesen
Seniorrådgiver

Inkludering og Aktivitetsguiden