I 2019 stilte idretten godt opp om Oslo Pride. I år håper vi enda flere blir med på denne folkefesten og viktige markeringen. Bli med!
I 2019 stilte idretten godt opp om Oslo Pride. I år håper vi enda flere blir med på denne folkefesten og viktige markeringen. Bli med!

Bli med på årets feiring av Oslo Pride

Oslo Idrettskrets inviterer Oslodretten til å bli med på årets Oslo Pride - Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Vi vil at idretten blir en stor og synlig aktør under feiringen, og viser sin fulle støtte til idrettsglede for alle - uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Feiringen av Oslo Pride er en familievennlig folkefest fra 23. juni til 1. juli. Vi vil markere Oslo Pride med en åpen debatt 28. juni (invitasjon kommer), stå på stand i Pride Park alle dager og gå i Pride Paraden.

Gå med oss i Pride Paraden

Vi ønsker å mobilisere hele Osloidretten til å gå sammen i Pride Paraden 1. juli - selve høydepunktet under Pride week. Gå sammen med oss bak parolen «Idrettsglede for alle», eller under egen parole i paraden, men gjerne sammen med oss. Vi oppfordrer alle idrettslag til å gå sammen med oss i paraden. Gå gjerne i eget idrettstøy og utstyr for å bli synlige. Kanskje en sykkelklubb vil sykle?   

Oslo Idrettskrets har søkt plass i paraden, og har plass til mange flere!

Stå sammen med oss i Pride Park

Sammen med Raballder rugby har vi booket stand i Pride Park. Pride Park holder til på Kontraskjæret og vi skal stå på stand fra onsdag 28. juni til lørdag 1. juli. Oslo idrettskrets inviterer alle særforbund og kretser i Oslo til å stå sammen med oss på idrettens stand. 

Vi ber Særforbund/kretser i Oslo som vil delta fylle ut et interesseskjema.

I skjemaet kan dere legge inn hvilke dager og tider som passer, så setter vi opp et forslag ut ifra responsen vi får.

Vi ønsker å skape blest og positiv oppmerksomhet rundt idrettens stand, og oppfordrer derfor særforbundene til å:

  1. Arrangere konkurranse eller leker som aktiviserer publikum. Kan man tenke kreativt rundt familievennlige leker/konkurranser som ikke krever så mye rekvisitter eller plass? Det er gøy hvis man får frem sin idrett i dette. Vi vet enda ikke hvor stor plass vi har rundt standen, men man kan ikke regne med så mye plass.

  2. Få gjerne en kjent idrettsprofil til å stå med oss. Verdien av gode rollemodeller til å støtte mangfold kan ikke undervurderes.

Oslo Idrettskrets og Raballder vil pynte standen, men vi oppfordrer særforbundene til å ta med eget profileringsmateriale for å synliggjøre dere selv, gjerne i regnbuefarger. I utgangspunktet ser vi for oss å ha ca. to særforbund/særkretser per dag. Hvis det er mange som melder interesse, så vil kreativitet rundt lek og konkurranse, eller at man får med en kjent idrettsprofil, telle positivt i utvelgelsen.

Feire Pride i eget idrettslag

Vi oppfordrer alle idrettslag til å ha egne markeringer i idrettslaget. Ungdomsutvalget til Oslo Idrettskrets kommer gjerne til idrettslaget under Pride week (uke 26) for å løfte markeringene på sosiale medier og på våre nettsider. Ungdomsutvalget kan også ha mulighet andre dager i juni. Ta kontakt med sigrid@idrettsforbundet.no

 

Emi Murakami
Emi Murakami
Rådgiver

Inkludering og Aktivitetsguiden

Daniel Folkøy
Daniel Folkøy
Rådgiver

Inkludering i idrettslag, aktivitetsguiden, klubbutvikling