koronavettkurs_toppbilde_med-logoer_612x373.jpg

Norges Idrettsforbund ruller ut koronavettkurs til alle idrettslag

Norges Idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett som idrettslaget bes oppfordre alle sine utøvere og foresatte i Allidretter og mosjonsidrettsgrupper til å ta!

Kunnskap om smittevern i idrettsdeltakelse er et effektivt våpen mot smittespredning og avgjørende for at vi kan ha idretten i gang over hele landet. Kurset gir deg grunnleggende smittevernkunnskap for å kunne drive idrettsaktivitet.

Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere. Kurset er for utøvere fra 13 år og oppover, og foreldre eller foresatte til utøvere opp til 12 år.

Idrettslaget bør oppfordre alle utøvere og foresatte i Allidretter og mosjonsgrupper til å ta Idrettens koronavettkurs og se til at særidrettsgruppene har fått informasjon om kurset. Hvert enkelt særforbund bestemmer om kurset skal være obligatorisk for sine medlemmer. Særidrettsgruppene i ditt fleridrettslag skal ha mottatt informasjon om kurset fra sitt særforbund.

Kurset krever at utøvere fra 15 år har en bruker i Minidrett. Foresatte til utøvere på 13-14 år må legge inn egne barn i sin bruker for at disse skal kunne ta kurset.

Det tar ca. 10 minutter å gjennomføre kurset. Når kurset er gjennomført, kan du laste ned et kursbevis som utøverne kan vise fram til sin trener. Kurset kommer også på idretts-CV i Minidrett.

Alle som allerede har tatt «Fotballens koronavettkurs», trenger ikke å gjennomføre dette kurset i tillegg.

Du finner kurset her:

I tillegg til å ta kurset, bør du gjøre deg godt kjent med idrettsforbundets nettsider om koronaviruset.

Takk for du bidrar til å spre kunnskap om smittevern og bidrar til å kunne holde idrettsaktiviteten i gang!