Rent_Idrettslag_RGB (1).jpg
18
apr
2023

Osloidretten - en sunn treningsarena?

Arrangør: Antidoping Norge, Oslo Idrettskrets, NFF Oslo
Sted: Ullevål Stadion Meet, Sognsveien 77C, 0855 Oslo - Møterom Solskjær
Start: 18.04.2023 18:30
Slutt: 18.04.2023 20:30

Osloidretten - en sunn treningsarena?

QR-1000 (1).gifDoping er heldigvis en fjern tanke for de fleste av oss. Det er imidlertid grunn til å være på vakt - fordi doping er både mer enn du tror og nærmere enn vi liker å tro. Visste du for eksempel at de fleste dopingsaker i idretten det siste året er rusmidler og at veldig mange dopingsaker forklares med bruk av kosttilskudd og at Tollvesenet nylig rapporterte om rekordbeslag av dopingmidler i 2022?

Dette er noe av bakteppet når Antidoping Norge sammen med Oslo Idrettskrets og Oslo Fotballkrets har gått sammen om å sette doping på dagsorden.

Program:

Hvilke trender ser vi i idrettsmiljøene?

Forskningssjef Fredrik Laurtizen deler innsikt i hva som trender av både lovlige- og ulovlige stoffer og metoder i idretten.

Hva eksponeres Oslo-ungdommen for?

Morten Heierdal har betjent Dopingkontakten og holdt hundrevis av antidopingforedrag for unge. Han deler erfaringer rundt hva de tenker om doping, kosttilskudd og kropp.

Hvordan kan idretten bidra?

Idretten kan ha stor påvirkning på utøveres holdninger og verdier. Siri Bynke gir et innblikk i hva idretten selv kan gjøre for å bidra i det forebyggende arbeidet.

Derfor oppsøker flere gutter hjelp for psykisk helse

Tankevekkende foredrag ved "helsebror" Per Arthur Andersen

 

Spørsmål: Ta kontakt med Tone Holm Dagsvold

toneholm.dagsvold@idrettsforbundet.no, mobil: 94 84 61 44