F.v: Trygve Slagsvold Vedum, Andrea Falkenhem og Tina Thorsen. Foto: Syver Blikstad Grønbakken / Hamar Arbeiderblad
F.v: Trygve Slagsvold Vedum, Andrea Falkenhem og Tina Thorsen. Foto: Syver Blikstad Grønbakken / Hamar Arbeiderblad

100 millioner ekstra til idretten: - Historisk! Har aldri skjedd før

Stor gladnyhet for hele Idretts-Norge.

Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner som fordeles via Norges idrettsforbund til lag og foreninger i geografiske områder der de sosioøkonomiske forskjellene er store – over hele landet.

Dette vil bli vedtatt fredag i statsråd.

- Dette er historisk bra. Det er utrolig viktig for at barn og ungdom skal få et sted å være innenfor idrettens trygge rammer. Dette kommer fra statsbudsjettet – og er i tillegg til tippemidlene – altså som en ekstra bevilgning. Dette har aldri skjedd før, sier Tina Thorsen, organisasjonssjef i Innlandet idrettskrets og legger til:

- Vi vil rette en spesiell takk til finansminister Trygve Slagsvold Vedum, kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery og regjeringen for øvrig.

Produktivt møte

Regjeringens forslag om bevilgning av 100 millioner kroner skjer i kjølvannet av at Innlandet idrettskrets – representert ved organisasjonssjef Tina Thorsen – mandag 6. november var i møte med finansminister Trygve Slagsvold Vedum på gården hans på Ilseng i Stange kommune.

Vedum brenner for at alle barn og ungdom skal ha gode tilbud innenfor fysisk aktivitet – i alt fra grasrota til toppidretten i Innlandet.

Møtet mellom finansministeren og Innlandet idrettskrets var trolig avgjørende for fremgangen og hurtigheten i prosessen – som kulminerer i at Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner ekstra til idretten i kampen mot utenforskap og utjevning av ulikheter.

- Det viser hvilket samfunnsoppdrag som idretten har og skal ta framover, og det viser at politikerne forstår idrettens rolle og betydning, sier Thorsen.

- Suksesshistorien her er et godt samspill og dialog med politikerne, at vi anerkjenner hverandre og samarbeider godt.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery sier:

- Regjeringen har besluttet å bruke 100 millioner kroner til idretten (NIF og idrettskretser), slik at man kan utjevne forskjeller, senke kontingenter og bidra til utlånsordninger gjør det lett for idrettslagene å inkludere barn og ungdom som står utenfor, sier Lubna Jaffery til NRK.