Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er direkte i strid med idrettens visjon om idrettsglede for alle. Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert, håndtert og reagert på.
Hver dag jobber trenere, tillitsvalgte og foreldre for at alle skal være trygge i norsk idrett. Samtidig vet vi at overgrep skjer. Hvordan kan idrettslag gjøre det enklere å varsle – og hvordan kan dere håndtere negative hendelser på en god måte?
Det er prisverdig at norsk presse, gjennom VG og Nettavisen, har satt søkelys på et så viktig tema som overgrep i og rundt idretten. Hver dag jobber trenere, tillitsvalgte og foreldre for at alle barn skal være trygge i norsk idrett. Samtidig vet ...
En ny veileder gjør det lettere å rapportere, håndtere og reagere på seksuell trakassering og overgrep i idretten. – Terskelen for å si ifra må senkes, sier generalsekretær i NIF, Karen Kvalevåg.
Denne siden skal gjøre det enklere å rapportere, håndtere og reagere på seksuell trakassering og overgrep.
I samarbeid med Redd Barna gir Idrettsforbundet råd til trenere, ledere og foreldre i idretten om hvordan de kan snakke med barn om koronaviruset, og hva de skal gjøre hvis de vet eller mistenker at barn/unge har det vanskelig hjemme.
I kampanjen #starttotalk kommer det frem at det er vanskelig for idrettsbarn å si ifra om seksuelle overgrep. Derfor går nå Idretts-Norge, Barne- og likestillingsdepartementet og Kulturdepartementet sammen om å bryte stillheten. - Vi vil at trener...