Alt ligger klart for en stor idrettsfest på Lillehammer 21.-24. mars. Foto: Caroline Dokken Wendelborg
Alt ligger klart for en stor idrettsfest på Lillehammer 21.-24. mars. Foto: Caroline Dokken Wendelborg

Klart for vinterens idrettsfest for utøvere med utviklingshemming?

21. - 24. mars 2024 arrangeres historiens første Norgesleker, en nasjonal konkurransearena for utøvere med utviklingshemming. Vertsbyen Lillehammer, sammen med Olympiaparken, er klare til å ta imot flere hundre utøvere til en heidundrende idrettsfest uka før påske. Utøvere som ønsker å delta kan melde seg på innen 1. februar.

Meld deg på til Norgesleker innen 1. februar

Norgesleker er ikke bare en konkurranse – det er et signalarrangement og et samarbeidsprosjekt mellom hele idrettsorganisasjonen. Årets arrangører er Norges idrettsforbund, Skiforbundet, Skøyteforbundet, Friidrettsforbundet, Klatreforbundet og Bandyforbundet. Sammen håper vi å kunne å skape et arrangement hvor utøvere med utviklingshemming får en mulighet til å konkurrere, få nye venner og oppleve idrettsglede. Idretten er fantastisk på så mange måter, og en arena der mange opplever en trygghet og en mestring de ikke får andre steder. Det sier prosjektleder for Norgesleker, Anette Borge.
- I 2023 var vi så heldige å få Telenor med på laget. Uten Telenor hadde vi ikke fått til denne satsningen, sier Borge. 
 

Mangfold av idretter og opplevelser
Norgesleker 2024 vil huse konkurranser i seks spennende idretter, som skal foregå i Olympiaparken, Birkebeineren skistadion, Kanthaugen og på Hamar. I tillegg til konkurransene, skal det gjøres litt ekstra stas på utøverne med egen bankett med festmiddag og disco på lørdagen. Det er heller ikke tilfeldig at Norgesleker er lagt til denne uka i mars. Arrangementet foregår samtidig med NM på ski og NM-veka. Med andre ord kan det bli en skikkelig folkefest på Lillehammer. I tillegg til de tre nasjonale konkurransene, gjennomføres også Lederutdanningsprogrammet, et helt et nytt konsept, som skal bidra til å få personer med utviklingshemming inn i ledende roller i idretten. 

Bli en del av Norgesleker 2024 
Idrettspresident Zaineb Al-Samarai får ikke fullrost satsningen på utviklingshemmede nok. Selv startet hun sin rolle som idrettspresident med å besøke Special Olympics Word Games i Berlin i juni 2023. - Det var en fantastisk opplevelse og en idrettsglede jeg ikke ha sett maken til. Man blir rett og slett stolt. Hun fikk seg også en ny venn i golferen Mathias Larsen Lussand (24), som var en av flere norske utøvere som tok gull i Special Olympics. Nå oppfordrer hun utøvere til å ta del i den historiske begivenheten på Lillehammer.
- Norgesleker er mer enn bare en konkurranse – det er en feiring av idrettens unike kraft til å skape fellesskap og samhold, avslutter hun.
 

Meld deg på til Norgesleker innen 1. februar.