idrettsglede-for-alle.jpg

Sparebankstiftelsen SR-bank med 10 millioner kroner i jubileumsgave til økt parasatsing

Sparebankstiftelsen SR-Bank delte fredag 1. april 2022 ut 10 millioner kroner til Vestland, Rogaland og Agder idrettskrets sin SUPERsatsing for utviklingshemmede.

SUPERsatsingen blir nå et samarbeid på tvers av de tre idrettskretsene Agder-, Vestland og Rogaland idrettskrets. Målet er å skape 50 nye tilbud med SUPERtrening for utviklingshemmede i løpet av to år. I tillegg skal de tre idrettskretsene arrangere hver sin SUPERuke i året hvor vi i tillegg til å tilby aktivitet vil samle både medlemmer og foresatte, samt fagpersonell og interesseorganisasjoner for å utvikle samhandlingen og styrke tilbudet ytterligere.

Prosjektleder

Som en del av satsingen skal det ansettes en prosjektleder som skal ha arbeidssted i Stavanger og som får med seg paraidrettskonsulentene i de tre kretsene som støtteapparat.

Ny norsk parastrategi

Idrettsstyret vedtok på nyåret norsk idretts nye parastrategi en idrett-like muligheter.  Derfor er det svært gledelig at Sparebankstiftelsen SR-Bank nå har slått på stortromma i forbindelse med 10 års jubileet deres med denne gaven som vil styrke paraidretten. Dette gir oss en formidabel mulighet til å gjøre flere idrettslag i stand til å kunne bidra til SUPERsatsingen. Vestland idrettskrets ser frem til å sammen med Agder og Rogaland idrettskrets bidra til å skape ennå mer idrettsaktivitet for målgruppen!