Foto: Fredrik Ødegaard
Foto: Fredrik Ødegaard

Rekordmange deltakere på grenseløs vinteraktivitetsdag

Årets utgave av grenseløs vinteraktivitetsdag hadde hele 330 deltakere, noe som er ny rekord.

Det var mange fornøyde barn og unge som møtte opp i Skien fritidspark tidligere denne uka for årets utgave av grenseløs vinteraktivitetsdag. Med nypreparerte skiløyper, speilblank is og masse løssnø i akebakken, lå alt til rette for en stråelde aktivitetsdag.

Barn og unge fra Vestfold og Telemark møttes denne uka på isen, i skiløypene og i akebakkene i Skien fritidspark for å oppleve idrettsglede. Med 10 cm nysnø lå alt til rette for en strålende aktivitetsdag.

Blant aktivitetene deltakeren kunne prøve var ski, skøyter, piggkjelke, curling, hockey og aking. Mellom aktivitetene kunne deltakerne hvile seg med en kopp varm saft rundt en av bålpannene som var satt ut.

Nicolas (12) fra Lilleborge skole i Porsgrunn var én av mange fornøyde deltakere. Han prøvde langrennspiggekjelke for første gang og kunne ikke vært mer begeistret. -Dette var kjempegøy, utbryter han etter å ha komme i mål.

imagek1owf.png

Foto: Fredrik Ødegaard

 

Nicolas var ikke alene om å kose seg. Theodor (12) fra Helle skole Kragerø skled fornøyd rundt på isen på en kjelkehockeykjelke. -Dette er gøy, men også litt vanskelig, sier Theodor, i det han igjen mister balansen og velter til siden. Like etter, er han tilbake på meiene.

IMG_5152 (1).jpg

Foto: Fredrik Ødegaard

 

-De grenseløse vinter- og sommeraktivitetsdagene vi arrangerer betyr veldig mye for mange, sier Anne-Katrine Aas, paraidrettsrådgiver i Vestfold og Telemark idrettskrets og arrangementsansvarlig. Jeg ser mange kjente fjes, noe som forteller meg at dette er et arrangement mange har sett frem til. At mange av ledsagerne som deltar også er gamle kjenninger sørger for god kontinuitet, noe som er viktig for deltakerne, avslutter Aas.

Uten alle de gode hjelperne som bidro til gjennomføringen ville det ikke vært mulig å arrangere aktivitetsdagen.

Hjelpemiddelspesialisten som låner oss utstyr, elevene fra Skogmo VGS, instruktører fra Vestfold og Telemark skikrets, Røde kors, frivillige fra både DNT Telemark og Vestfold og, ikke minst, alle de flinke ansatte ved Skien fritidspark bidro sterkt til at det ble et flott arrangement.

Dagen ble avsluttet pølselunsj og uhøytidelige konkurranser på isen før deltakerne pakket sammen og satte kursen hjemover – med et smil om munnen og medalje om halsen.

Om det settes ny deltakerrekord igjen neste år, gjenstår å se.

IMG_5176.jpg

Foto: Fredrik Ødegaard

 

IMG_5146.jpg

Foto: Fredrik Ødegaard
 

 

IMG_5170.jpg

Foto: Fredrik Ødegaard