-Det er veldig gøy å se at et slikt lokalt og stort arrangement skaper blest rundt temaet paraidrett, sier rådgiver paraidrett Anne Kathrine Aas i VTIK. Foto: Norges idrettsforbund
-Det er veldig gøy å se at et slikt lokalt og stort arrangement skaper blest rundt temaet paraidrett, sier rådgiver paraidrett Anne Kathrine Aas i VTIK. Foto: Norges idrettsforbund

Pangstart på ParaVeka i Notodden: – Takk for det fantastiske fellesskapet dere har laget

Lørdag åpnet ParaVeka. Etter flere måneder med hardt arbeid kunne styret endelig ønske velkommen.

Store deler av saken her hentet fra avisa Telen. Du kan lese den her (abonnement).

Livescenen ble fullsatt med folk i hele aldersspennet. Da kunne Andreas Susrud og Annette Lahorra Lund ønske velkommen med glede.

– Jeg var ganske nervøs for en time siden, men nå er jeg veldig fornøyd, sier Andreas Susrud i ParaVeka etter en vellykket åpningsseremoni.

– Ideen om dette kom for kun seks måneder siden. Det er kort tid. Vi er en enorm gruppe mennesker som har jobba for det her, og nå skal vi bygge det videre stein for stein. Det skal bli et av de viktigste idrettsarrangementene i vår region, sa Andreas Susrud i sin åpningstale.

Til stede var også konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug. Han uttrykte at han var imponert over ParaVeka, og sa han var veldig glad for å være på Notodden denne lørdagen.

– Paraveka er et eksempel på at alle kan bidra og delta i idretten. Det finnes ingen fasit på hva som er et godt tilbud, men det er derfor det er så viktig å jobbe med det. Takk for det fantastiske fellesskapet dere har laget, sa konstituert idrettspresident Dalhaug til forsamlingen.

Idretten er klar

Rådgiver paraidrett for Vestfold og Telemark idrettskrets, Anne Katrine Aas er også til stede.

– Nå har vi 11600 registrerte parautøvere i Norge. Det er fantastisk. Nå utfordrer vi kommunene til å markedsføre at idretten er klar til å ta imot enda flere.

-Det er veldig gøy å se at et slikt lokalt og stort arrangement skaper blest rundt temaet paraidrett.

-Med et økende engasjement og ufarliggjøring av tilrettelagt aktivitet for personer med funksjonsnedsettelser håper vi dette arrangementet kan inspirere flere til å tilrettelegge aktivitet i eget idrettslag, sier Aas.

Mandag 17.06 kl. 18:00 sendes ParaVekas inspirasjonskveld som er en av de store høydepunktene gjennom Veka. Program og link til stream finner du her