Grenseløs vinteridrettsdag ble arrangert i Skien fritidspark
Grenseløs vinteridrettsdag ble arrangert i Skien fritidspark

Grenseløs vinteridrettsdag i perfekte omgivelser

Gnistrende skiføre, speilblank skøyteis og 300 entusiastiske deltakere. Rammen rundt årets Grenseløs vinteraktivitetsdag kunne ikke vært bedre.

- Dette var gøy, utbryter Sten Martinius og Sofie, før de like etter ligger forfjamset på isen med skøytekjelken oppå seg og nesa i isen. Nok en gang har de mistet balansen og tippet rundt, men karrer seg raskt tilbake i riktig posisjon og fortsetter leken.

Sten Martinius og Sofie var ikke de enste som fikk utfordret seg i Skien fritidspark onsdag denne uken. Blant de 300 fremmøtte deltakerne var det flere gamle kjenninger, men også mange nye fjes. Deltakerne kunne prøve aktiviteter som stående/ sittende langrenn, aking, ispigging, skøyter, kjelkehockey og curling.

Kroppsbowling var en annen aktivitet som var ny for mange. Her ble utøverne satt på en akematte og dyttet over isen i retning de provisoriske bowlingkjeglene som de på veien skulle forsøke å velte over ende. De menneskelige bowlingkulene skapte mange herlige øyeblikk og frembrakte mye latter.

IMG_1781.jpg

Mikael fra Borge skole i Porsgrunn prøver kroppsbowling.

Foto: Fredrik Ødegaard

 

En deltaker som fikk utforsket en ny øvelse var Karl Matias Espedal, elev ved Frøy skole i Larvik. Han prøvde seg på sittende ski for første gang og fikk raskt erfare at han måtte sparke godt ifra for å få fart på skiene. – Dette var faktisk ganske slitsomt, stotrer Karl Matias, før han stopper, justerte på fotteknikken og sparker fra igjen. – Sånn ja! det var bedre, lyster han opp, i det han skyter fart bortover sletta. 

IMG_1808.jpg

Karl Matias Espedal på sin første sitteskitur.

Foto: Fredrik Ødegaard

 

Vinteraktivitetsdagen ville ikke vært mulig å gjennomføre uten hjelp fra samarbeidspartene. DNT Telemark sørget for bålpopcorn i bunnen av akebakken mens Vestfold og Telemark skikrets sine instruktører sørget for at de som gikk på ski fikk en fin opplevelse. I tillegg stilte 28 elever fra Helse- og oppvekstfag ved Skogmo VGS i Skien som instruktører. For disse elevene hadde deltakelsen en ekstra dimensjon siden innsatsen også utgjorde praksisdelen i et kurs de gjennomfører denne uken om hvordan tilrettelegge aktivitet for mennesker med funksjonsnedsettelse. Som alltid var tilrettelegningen fra de ansatte i Skien fritidspark upåklagelig. Nypreparert skøyteis, flotte skiløyper og utlån av diverse utstyr, gjorde gjennomføringen knirkefri.

IMG_1837.jpeg

Tuva Sollie og Otilie Rønningen, elever ved Skogmo VGS og assistenter under vinteraktivitetsdagen, tar seg en velfortjent pause.

Foto: Fredrik Ødegaard

 

- Dette har vært en strålende dag og jeg tror alle deltakeren i alle fall fant én aktivitet de likte, sier Anne Katrine Aas, ansvarlig for Grenseløsvinteridrettsdag og rådgiver for paraidrett i Vestfold og Telemark idrettskrets. – Vi har heldigvis mange dyktige samarbeidspartnere som ønsker det samme som oss, nemlig å gi barn og unge med funksjonsnedsettelse gleden av å være i fysisk aktivitet. Selv om det er et mål at vinteraktivitetsdagen skal samle så mange deltakere som mulig, innrømmer likevel Aas at det langsiktige målet er at flere av deltakerne skal få mulighet til delta i regelmessige idrettsaktiviteter innenfor rammen av sitt lokale idrettslag. - Veien dit er lang, innrømmer samtidig Aas, og utfordrer idrettslag til i større grad også tenke på barn og unge med funksjonsnedsettelse når de utvikler aktivitetstilbud.