Ble møtt med skepsis

Sigrid Johanna Snuggerud er en av landets yngste ledere innen idrett. Hun fikk sitt første verv allerede som 16-åring og det første hun måtte gjøre var å snu forestillingene hun ble møtt med.

– Jeg ble møtt med en del skepsis, men det ble raskt klart at jeg hadde noe å gjøre i styrerommet og jeg har lagt igjen spor etter meg, sier Sigrid stolt.

 

Rakk opp hånda.

Sigrid har klatret helt til topps allerede som 23-åring og sitter nå blant annet i styret i Norges Skiforbund. Det startet med en håndsopprekning. Da i Gjøvik skiklubb hvor hun sa at man trengte en ungdomsrepresentant.

– Og tilfeldigvis trengte man også en nestleder, forteller hun lattermildt.

Det første steget inn i styrer og verv kan være så enkelt som en håndsopprekning i et møte.

– Jeg ble møtt av mange eldre styremedlemmer med masse erfaring og som hadde det samme engasjementet for idretten som meg, sier Sigrid videre.

 

Klatret raskt

Noen få år etter er Sigrid Snuggerud vervet inn i de øverste organene i idrettsnorge. Hva er grunnen til at ei aktiv ung jente legger skiene på hylla og konsentrerer seg om styrejobb.

– Jeg var en del av  en trygt og godt idrettsmiljø. Dette er en måte jeg kan gi noe tilbake og være med på å tilrettelegge for at andre får den samme opplevelsen av å drive med idrett, sier Sigrid engasjert.

Nå er et av hennes fokus å forsøke å få flere kvinner inn i lederroller, trener og styreverv.

– Vi kvinner har gjerne et annet syn på saker enn menn. Vi kan bidra med vår innsikt og en annen tilnærming, og det er selvfølgelig veldig bra for idretten, avslutter Snuggerud.