Barneidrettens verdigrunnlag 2 - e-læring.jpg

Barneidrettens verdigrunnlag

Dette kurset gir deg en innføring i ”Idrettens barnerettigheter” og ”Bestemmelser om barneidrett”. Du får et innblikk i hvorfor disse ble vedtatt, og hvordan disse påvirker hverdagen i barneidretten i idrettslaget. Hvordan bidrar rettighetene og bestemmelsene til å skape en sunn og god barneidrett?

Barn som driver med idrett gjør det fordi det er moro, og det er i barne- og ungdomsårene grunnlaget for gode aktivitetsvaner dannes. I Norge er over 500 000 barn med på idrettsaktiviteter i regi av norsk idrett. Norge har som det eneste landet i verden regulert barneidretten gjennom “Idrettens barnerettigheter” og “Bestemmelser om barneidrett”. Barneidretten skal baseres på idrettens verdier, der idrettens barnerettigheter danner grunnlaget for et allsidig og variert aktivitetstilbud for alle. Det er derfor viktig at barneidretten er åpen og inkluderende, og at den gir alle barn opplevelsen av mestring, trygghet og varig idrettsglede.

Etter endt kurs skal du ha kjennskap til hvilke rettigheter og bestemmelser som gjelder i barneidretten, og du skal ha økt kunnskap om hvordan du som trener eller leder kan bidra til at barneidretten blir et trygt og godt sted å være for alle barn.

Har du ikke allerede opprettet bruker så kan du gjøre det her.

Om du har opprettet en bruker kan du starte kurset her.