Logo_bredde_VTT.png

Unge og lovende utøvere kan nå søke opptak til Vestfold og Telemark toppidrett

Fristen for å søke går ut 1. juni. Ordningen er både for lagspillere og individuelle utøvere. Er du i tvil om du er kvalifisert så oppfordrer idrettskretsen deg likevel til å søke, da alle søknader vil bli vurdert.

Jeanette Duestad, Nora Mørk og flere andre OL-utøvere har tidligere vært en del av Vestfold Toppidrett - et mangeårig tilbud fra Vestfold idrettskrets og Vestfold fylkeskommune. Ordningen gir lovende utøvere med toppidrettsambisjoner ekstra støtte utover det de får i sine respektive klubber.

Tilbudet (VTT) fortsetter i nye Vestfold og Telemark idrettskrets og Vestfold og Telemark fylkeskommune, og nå har nye utøvere mulighet til å søke om plass. Søknadsfristen er 1. juni.

 - Vestfold toppidrett kom inn som et verdifullt ekstra støtteapparat , sier kvalifisert OL-deltaker Jeanette Duestad. Duestad er kvalifisert for de olympiske rifleøvelsene Tokyo 2021 og kan fortelle at Vestfold toppidrett bød på et felleskap der man lærte masse av hverandre på tvers av idretter, både når det gjaldt planlegging, prioriteringer og hva som skal til på veien mot toppen. - Jeg anbefaler de som er motiverte til å gjøre jobben som skal til for å nå langt til å søke plass, avslutter Duestad. 

Vestfold ogTelemark toppidrett skal bestå av en stall på 15 til 20 utøvere. Disse møtes på tvers av idrettsbakgrunn til samlinger og idrettsfaglige forelesninger, og får en sportslig koordinator som bidrar til å gjøre en travel idrettshverdag enda bedre strukturert dersom utøverne har behov for det. 

Sportslig koordinator, Eirik Hanssen, som også jobber for Olympiatoppen, oppfordrer nå utøvere til å søke - selv om man er i tvil om man er kvalifisert. - Vi ser etter utøvere med de rette holdningene og viljen, sier Hanssen. Med seg som sportslig koordinator har han tidligere skøyteløper og utholdenshetstrener på WANG Toppidrett Mikael Flygind Larsen.

Lisbeth Danielsen, ansvarlig for Vestfold og Telemark toppidrett i idrettskretsen, forteller at toppidrettssatsingen er åpen for alle idrettsgrener, og at utøverne må være mellom 15 og 19 år. Hun oppfordrer de som har spørsmål til ordningen om å ta kontakt med idrettskretsen.

Gå til søknadsskjema

Har du spørsmål til ordningen kan du ta kontakt med Lisbeth Danielsen i idrettskretsen:

E-post: lisbeth.danielsen@idrettsforbundet.no

Mobil: +47 482 34 360