kunstgressbane.jpg

IKKE fritt frem for idretten

I går kom melding fra Helsedirektoratet om at det kan åpnes for aktivitet i regi av den organiserte idretten. Men det er på ingen måter fritt frem. Det gjelder fortsatt et allment forbud mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs, men med definerte unntak.

Helsedirektoratet nye anbefalinger handler om hvordan forbudet mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet hvor personer fysisk møtes, skal forstås. Det innebærer at idrettslag kan begynne med aktivitet, men at det må skje innenfor reglene for smittevern.

Det skal ikke være mer enn fem personer sammen i en gruppe, og minst en avstand på to meter mellom personene. Avstanden gjelder både innad i gruppen, og til andre personer.

Det er en forutsetning for all aktivitet at generelle anbefalinger for forebygging av smitte kan overholdes. Det innebærer at mange idrettsaktiviteter ikke kan gjennomføres, og at bruk av utstyr og garderobe ikke kan tillates.

Det er ikke adgang til å organisere idrettsaktiviteter eller gjennomføre kamper eller stevner, fordi det innebærer at personer fysisk møtes og nærkontakt er uunngåelig, og/eller hvor det vil være vanskelig å overholde krav om forsvarlig avstand til enhver tid under trening eller aktivitet.

Hva gjelder i Vestfold og Telemark?

Det som gjelder nasjonalt, gjelder også idretten i Vestfold og Telemark. Er du 100% trygg på at planlagt aktivitet kan gjennomføres i samsvar med smittevernbestemmelsene vil det normalt være greit. Er du i tvil, la det være.

Kommunale innendørsanlegg forblir stengt inntil videre. Svømmehaller og treningssentre er fortsatt forbudt å ta i bruk etter helsedirektoratets bestemmelser.

Les veilederen fra Helsedirektoratet her.