Prestasjonspriser

Begrunnelse:

Flere kritiske røster mente at norsk kvinnelangrenn lå nede med brukket rygg etter OL- sesongen 2021/22, og at det skulle ta lang tid å bygge dette opp igjen. Sammen med hovedtrener Sjur Ole Svarstad, startet denne treneren fra Meråker våren 2022 opp jobben med å få det norske damelandslaget opp i den internasjonale toppen igjen. Med pågangsmot og humør gikk de offensivt til verks, og sammen med jentene skapte de et stimulerende miljø som ga gode vekstvilkår og høy treningskvalitet. Resultatene lot ikke vente på seg, ikke minst for de trønderske utøverne. Under denne trenerens ledelse tok Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo to individuelle medaljer og to stafettgull under VM i Planica, Slovenia. Astrid Øyre Slind fra Oppdal tok en individuell medalje og ett stafettgull i samme mesterskap. I tillegg vant Anne Kjersti sin første verdenscupseier senere i sesongen. På toppen av det hele vant Tiril Udnes Weng verdenscupen sammenlagt. Med andre ord, norsk kvinnelangrenn dominerte på den internasjonale arenaen sesongen 2022/23, og denne treneren var en av arkitektene bak suksessen. LANDSLAGSTRENER I LANGRENN STIG RUNE KVEEN ER ÅRETS TRENER FOR INDIVIDUELL IDRETT!

Begrunnelse: 

Kolstad håndball sin målsetting er å vinne Champions League noe som krever topp kvalitet i alle ledd. Ikke bare en spillergruppe med internasjonal standard; å ha et trenerteam på høyt internasjonalt nivå er minst like viktig. Stian Gomo har vært med fra starten og bygd Kolstad håndball til det de er i dag, nemlig Norges beste håndball lag. Før fjorårets sesong kom tidligere landslagstrener Christian Berge med på laget og sammen har de løftet Kolstad håndball til å vinne serien, cupen og sluttspillet. Noe som betyr at Champions League eventyret ligger litt foran skjema når Kolstad allerede i årets sesong møter verdens beste lag. Mange var skeptiske når Stian og Christian ble annonsert som likestilte hovedtrenere. Skepsisen er lagt død gjennom de sportslige resultatene og hvordan de som trenerteam framstår både internt og utad. Stian Gomo og Christian Berge har komplementære ferdigheter som de er tydelige på å utnytte til det beste for Kolstad håndball.

Begrunnelse:

Grant Harrison fra Trondheim klatreklubb har svært gode resultater det siste året. I VM tok Dina Eivik gull, hun har også to worldcupseire siste året. Flere andre på laget har også gode plasseringer internasjonalt. Han har etablert en elitegruppe i klubben og jobber strukturert for å utvikle flere klatrere mot toppen internasjonalt. I tillegg til toppidrettsarbeidet jobber han for "flest i bredden - best i toppen" i klubben. Grant er en del av Olympiatoppens "trenerløftet".

Begrunnelse:

Årets kvinnelige utøver har hatt en lang og kronglete vei mot toppen, og opplevd både motgang og medgang på veien. Hun har gått gradene fra kretslag, regionlag, rekruttlandslag og elitelandslag. Etter en tung OL- sesong i 2022, pekte pila stadig oppover i fjorårssesongen, og endelig som 30- åring tok langrennsløperen sine første steg opp på verdenscup- pallen i desember 2022 med andreplass på 10 km klassisk på Lillehammer. Senere i sesongen dominerte hun under VM i Planica og presterte sine beste løp i karrieren. Det resulterte i hennes første internasjonale mesterskapsmedaljer, med to individuelle medaljer og to stafettgull. Senere i sesongen tok hun karrierens første verdenscupseier, da hun vant 20 km fellesstart klassisk i finske Lahti. Langrennsløperen har hele sitt liv sett opp til og stått i skyggen av sitt eldre søskenbarn, Marit Bjørgen, men nå er rollene endelig snudd. ÅRETS KVINNELIGE UTØVER ER ANNE KJERSTI KALVÅ FRA LUNDAMO!

Begrunnelse:

Klubb: Asker Skiklubb. Bosted i Trondheim siden 2018. Nr. 1 WC sammenlagt: 2020/2021 og 2022/2023. 25 wc seire individuelt. NM gull senior: 5 og NM gull junior: 5.

Antall VM medaljer: 3 og Vinner Hoppuka: 2022/2023.

Begrunnelse:

Fra Klæbu har det siste året vunnet VM-gull, EM-gull, og 4-nasjonsturnering. Hun har hatt en enorm utvikling de siste årene. I PL i Tokyo fikk Helle 4. plass, og hennes hovedmål er nå å klatre opp på pallen og ta medalje i Paris 2024. 

Begrunnelse:

Fra Trondheim curlingklubb spilte på det norske curlinglaget som tok 7. plass under VM i Richmond, i Canada i 2023. Skogstad har spilt på det norske curling-landslaget i mange år, og han er en sentral spiller på landslaget. I tillegg til toppidrettssatsingen er han en ildsjel i egen klubb. Geir Arne sitt hovedmål er VM- og PL-medalje.

Begrunnelse:

Født i 2002, fra Klæbu og Trondheim klatreklubb, har det siste året tatt VM-gull, og 2 worldcupseire. Hun har jobbet målrettet sammen med trener Grant Harrison og elitegruppa i klubben. Arbeidet har bidratt til internasjonalt gjennombrudd og klatring helt til topps

Begrunnelse:

Født i 2007, fra Vestbyen svømmeklubb har det siste året tatt 2 medaljer på nordisk mesterskap. Han tok sølv på 50 fri og bronse på 200 IM. I tillegg fikk han tre gull og norsk rekord på NM kortbane i Stavanger. Jo Kebriel er en del av satsingslaget NextGen, til Norges svømmeforbund.

Begrunnelse:

Årets nykommer menn er en skiskytter fra Inderøy som foran fjorårssesongen var et ubeskrevet blad for de fleste. Han har vært en del av Team Innherred skiskyting, knyttet til Steinkjer vgs. og klubbene rundt, og har også gått et år på Meråker vgs. I dag bor og satser han på Lillehammer. I fjor slo han gjennom, og oppnådde nasjonale toppresultater første del av sesongen. Det førte til at han fikk en plass i Norges tropp til junior- VM. Han fortsatte likegodt fremgangen, og presterte på topp i VM, med ett gull og to sølv i beholdningen. Han ble VMs beste utøver individuelt, og ble med det belønnet med personlig plass i verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Der gikk han en meget imponerende sprint, og ble nr. 28. Etter sesongen ble han tatt ut på U23- landslaget. De som kjenner skiskyttermiljøet godt, vet at denne utøveren er en dedikert og hardt satsende skiskytter som har et stort potensial. Han jobber målrettet med sin klare strategi mot toppen, og har ambisjoner om å vinne verdenscuprenn, delta i VM og OL på sikt. Hvis han fortsetter denne fine utviklingen, kan vi endelig få en trøndersk skiskytter tilbake i det ypperste internasjonale selskapet igjen. EINAR HEDEGART ER ÅRETS NYKOMMER MENN.

Begrunnelse:

  • Født i 2004 og oppvokst på Sverresborg, Trondheim
  • Bokser for Bokseklubben av 1930 (B30)
  • Gull jr. EM i 2021 og 2022
  • Gull jr. VM i 2022.
  • Satser for å kvalifisere seg til OL i Paris 2024, og dermed bli første norske bokser i OL på over 25 år.

Begrunnelse:

Ørland Turnforening og Trøndelag Gymnastikk- og Turnkrets for Barnekretsturnstevnet 2023.

1000 deltakere. 1500 publikummere. Over 300 dugnadsvakter med 1100 dugnadstimer.

Helgen 16.-18. juni var det full aktivitet i Ørland Sparebank Arena da Ørland Turnforening arrangerte Barnekretsturnstevnet for aller første gang. Det var en helg fylt med show, treninger og konkurranser i hallen, lek i svømmehallen, festmiddag, disko og flaggborg og marsj med Ørland Barne- og Ungdomskorps i Ørland sentrum. Et storslagent og viktig arrangement for unge gymnaster og deres trenere.

Gratulerer med fortjent pris!