Drahjelp

Digitalt temamøte for idretten

Torsdag 11. mai 2023 inviterte vi idretten i Rogaland til å møte et tverrsnitt av de som kan skape endring. Målet var å belyse problematikken ved å peke både på idretten selv og det offentlige. Sammen kan vi alle bidra til å drøfte samfunnsutviklingen og kanskje også enes om morgendagens løsninger.

Støtteordningene for dem med økonomi som barriere er like mange som det finnes antall kommuner. Stiftelser som Sparebankstiftelsen SR-Bank er en av mange gode givere. NAV er også et alternativ, og sannelig kommer også regjeringen med 125 millioner kroner – til noen av de mer enn 9 000 idrettslagene våre rundt om i landet. Gitt at kommunen har mer enn 200 barn og unge som lever under fattigdomsgrensen i aldersgruppen 6 – 19 år.

Hvordan skal frivillige ildsjeler og tillitsvalgte finne fram i jungelen av muligheter for å søke støtte til de som virkelig trenger det? Vet de som står på utsiden av frivilligheten om hva som er mulig?

Bidragsytere til debatten var ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn, leder av regionalutvalget i Rogaland fylkeskommune Inghild Vanglo, Jannicke Haugan fra Sparebankstiftelsen SR-Bank, generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet, styreleder i NFF Rogaland Helge Jørgensen, daglig leder i idrettsrådet i Sandnes Kåre Strand og daglig leder i Stavanger Svømmeklubb Åge Olsen.