Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seksuell trakassering og overgrep i idretten: Veileder med informasjon om varsling og håndtering

seksuell trakassering.jpg

Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er direkte i strid med idrettens visjon «Idrettsglede for alle».

 

Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert, håndtert og reagert på.

Norsk idrett har nulltoleranse for diskriminering og trakassering. Dette betyr at det alltid skal reageres på slike handlinger. Det finnes egne retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep i idretten: https://www.idrettsforbundet.no/tema/retningslinjer/seksuell-trakassering-og-overgrep/

Norges idrettsforbund lanserte før jul en veileder for håndtering av saker som gjelder seksuell trakassering og overgrep. Den gir råd til:

  • De som har opplevd seksuell trakassering eller overgrep i idretten.
  • De som har sett eller har mistanke om seksuell trakassering eller overgrep i idretten.
  • Idrettslag som mottar varsel om seksuell trakassering eller overgrep.

Her finner du veilederen: https://www.idrettsforbundet.no/tema/seksuell-trakassering-og-overgrep/

Vi ønsker at de som opplever seksuell trakassering eller overgrep i idretten varsler om dette. I utgangspunktet skal du varsle til idrettslaget ditt, men du kan også kontakte idrettskretsen.

Idrettslag som trenger hjelp til håndtering av slike saker bør kontakte idrettskretsen på e-post oppland@idrettsforbundet.no eller mobil 902 29 858 (Tore Stubrud).

Vi oppfordrer alle idrettslag til å ta opp temaet og informere om retningslinjene. Norges idrettsforbund har laget fem korte filmer til bruk i idrettslagene. Disse finner du her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/retningslinjer/seksuell-trakassering-og-overgrep/