Foto: Øyvind Godø
Foto: Øyvind Godø

Tankevekkende debatt i Elverum: Nytt verktøy applaudert av idrettsprofiler

- Utviklingshjulet er et verktøy som vi har savnet, sier Vidar Løfshus. – Dette kan være et verktøy som hjelper utøveren til å ha det bra og til at man sammen ser det store bildet, sier håndballikonet Gro Hammerseng-Edin.

I kveld arrangerte Innlandet idrettskrets, Terningen Arena og Olympiatoppen Innlandet et høykompetent seminar i forbindelse med Agenda Innlandet-konferansen i Elverum.

En aktivt lyttende sal fikk først en innføring i «Utviklingshjulet», som er et pedagogisk verktøy utviklet av Olympiatoppen Innlandet som kan hjelpe hver enkelt til å nå sine respektive mål på en bærekraftig måte.

«Utviklingshjulet» høstet lovvord hos det profilerte panelet.

- Utviklingshjulet er et verktøy vi har savnet i næringslivet – og som antakelig også kunne ført til at vi hadde tatt enda flere medaljer i norsk langrenn, mener Vidar Løfshus, som selv har gått fra å være suksessrik langrennssjef i Norges Skiforbund til i dag å være senior key account manager i New Wave Norway AS.

- Dette er et verktøy for modning, legger Løfshus til.

- Det er rimelig arrogant om ikke norsk næringsliv lytter til dette, supplerer Thore Kleppen.

Slik ser "Utviklingshjulet" ut:

Det var en særdeles merittert liste med navn som deltok i den påfølgende paneldebatten, hvor den røde tråden var «hvordan skape utvikling, samtidig som det hele mennesket ivaretas».

- Mange trenere kan ha utfordringer med å spørre sine utøvere om personlige ting. Med et slikt utviklingshjul tror jeg det kan være enklere å få til disse samtalene. Dette kan være et verktøy som bidrar til gode samtaler som hjelper utøveren til å ha det bra og til at man sammen ser det store bildet, sier håndballikonet Gro Hammerseng-Edin.

- Det er ikke bare å vinne som er fokuset i toppidretten. Olympiatoppen har alltid hatt et fokus på hele mennesket, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Han legger til:

- Å få utøverne til å utvikle seg over lang tid, er en viktig konkurransekraft i norsk idrett.

Disse deltok i paneldebatten i Terningen Arena i Elverum denne tirsdagskvelden:

  • Gro Hammerseng-Edin, tidligere håndballproff og foredragsholder
  • Tore Øvrebø, toppidrettssjef i Olympiatoppen
  • Vidar Løfshus, eks langrennssjef og nå senior key account manager i New Wave Norway AS
  • Magnus Beite, musikkprofessor og gründer
  • Thore Kleppen, partner KPMG

Utviklingshjulet ble presentert av Ingvild Riise Midtun. Knut Skeie Solberg var kveldens konferansier.