Marianne Strand-Udnæseth, fagansvarlig Sunn Idrett, ser frem til å være en del av Bredde i Norges idrettsforbund. Foto: Geir Owe Fredheim
Marianne Strand-Udnæseth, fagansvarlig Sunn Idrett, ser frem til å være en del av Bredde i Norges idrettsforbund. Foto: Geir Owe Fredheim

Sunn Idrett innlemmes i Norges idrettsforbund

- Sunn Idrett er viktig for hele Norsk idrett. Ved å få Sunn Idrett inn i vår organisasjon, ønsker vi å spre viktig kompetanse til hele idretts-Norge, og oppnå en enda større effekt av arbeidet, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Skiforbundet, Skiskytterforbundet, Orienteringsforbundet og Friidrettsforbundet startet prosjektet Sunn Idrett i 2008. Nå har de fire eierforbundene i samråd med NIF, blitt enige om at det er riktig og viktig å videreføre Sunn idrett slik at kompetansen blir tilgjengelig hele norsk idrett.  

- Idretten behøver et organ som jobber med å fremme gode kostvaner og forebygge spiseforstyrrelser. Nå som Sunn Idrett er en del av Norges idrettsforbund, vil alle særforbund og idrettslag få tilgang til kunnskap, rådgivning, fagmateriell og verktøy av høy kvalitet, sier Kvalevåg.

Skal gi idrettsungdommene trygghet og kunnskap

- En viktig del av arbeidet vårt handler om å gi idrettsungdommen trygghet gjennom enkle og praktiske råd som de kan ta med seg inn i skole- og treningshverdagen. For å få dem trygge må vi spre kunnskap om holdninger og verdier knyttet til mat, kropp, helse og prestasjon, sier Marianne Strand-Udnæseth, fagansvarlig Sunn Idrett.

Sunn Idrett jobber primært med å spre kunnskap om kosthold og idrettsernæring via foredrag, undervisning og kurs. I tillegg til unge utøvere, er trenere og foreldre en viktig målgruppe.

-Foreldre og trenere er viktige rollemodeller. Vi ønsker å påvirke dem til å bidra til sunne idrettsmiljøer med fokus på matglede og trivsel rundt mat, avslutter Strand-Udnsæth.

Les mer om arbeidet til Sunn Idrett