Team-Norway-original612.jpg

Norsk toppidrett lanserer teamnor.no

Norges idrettsforbund og Olympiatoppen lanserer egen nettside for norsk toppidrett - teamnor.no. - Målet er å skape entusiasme og interesse rundt mangfoldet i norsk toppidrett innenfor olympiske og paralympiske idretter, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Målgruppen er det brede lag av det norske idrettsinteresserte publikum – dele opplevelser og gi prestasjonene perspektiv i både nasjonal og internasjonal sammenheng.
- I Idretten vil, som er styringsdokumentet for norsk idrett i neste fireårsperiode, står det at Norge skal være ledende toppidrettsnasjon med prestasjonskultur som leverer stolte idrettsopplevelser til det norske folk. Og da er det på sin plass med en egen nettside, sier Øvrebø.

Over 30 særforbund – nærmere 200 utøvere
Nettsiden er et samarbeid med alle særforbund som har olympiske eller paralympiske idretter. Godt over 30 særforbund har bidratt til å gjøre dette prosjektet mulig. De rundt 200 utøverprofilene som presenteres på denne siden får A-, B-, eller U-stipend fra Olympiatoppen. I tillegg presenteres landslag som har utøvere eller lag som kan kvalifisere seg til OL eller Paralympics.

I første omgang vil teamnor.no ha live resultater fra flere vinteridretter, og målet er å utvide resultatservice til å gjelde flere idretter – spesielt knyttet opp mot OL og Paralympics i Tokyo 2020. Teamnor.no har også et historisk arkiv som viser alle norske medaljer i OL og Paralympics, samt viser en oversikt over alle store mesterskap som kommer.

Norsk toppidrett i verdenstoppen
Norge er verdens beste vinteridrettsnasjon og ble mestvinnende olympiske nasjon i vinter-OL i PyeongChang 2018. Greatest Sporting Nation har kåret Norge til verdens beste toppidrettsnasjon i 2019 sett opp mot folketallet.

- Vi er i dag i gang med det som er en betydelig styrking av toppidretten, særlig innenfor paraidretten, og dette fortjener å bli løftet frem i lyset på teamnor.no, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Idrettsforbundet.  

- Tilbakemeldingene fra særforbundene har vært utelukkende positive og vi ønsker sammen å løfte norsk toppidrett til nye høyder, avslutter Kvalevåg.

Historiske materiale
Idrettsforbundet eier rettighetene til Norsk Idrettsleksikon av Tom A. Schanke som brukes til historiske artikler på denne hjemmesiden. Vi samarbeider også med Norges Olympiske Museum på Lillehammer som har bidratt med historisk materiale - spesielt knyttet opp mot tidligere olympiske mesterskap. I tillegg har vi et godt samarbeid med NRK som har gitt oss tilgang på historisk materiale – og ikke minst IOC og IPC har tilgjengeliggjort statistikk, bilder og videomateriale for oss, som er viktig innhold på denne nettsiden.

Gå til nettsiden: www.teamnor.no