Foto: Eirik Førde
Foto: Eirik Førde

Inkludering av barn og unge i idretten – nye 100 millioner til fordeling i 2024!

Regjeringen vedtok 24. november 2023 å gi idrettsorganisasjonen 100 millioner over justert statsbudsjett til inkludering av barn og unge i idretten. Det er svært gledelige nyheter!

Nysalderingen vedtas endelig av Stortinget 19. desember 2023, og Norges idrettsforbund (NIF) vil motta tildelingsbrev fra Kulturdepartementet (KUD) så fort som mulig etter dette. Dette betyr at fordelingen av midler fra idrettsråd og idrettskretser til idrettslag vil skje i 2024 - i tråd med tildelingsbrevet som vil komme fra KUD.

Den endelige fordelingen som 11 idrettskretser og Oslo idrettsråd skal fordele til idrettslag er offentlig kjent. Se denne nyhetssaken på regjeringens nettsider. Den endelige fordelingen av midler øvrige idrettsråd skal fordele til idrettslag er ikke offentlig ennå.bilded.png

NIF vil ikke sende ut en evaluering av fordelingen av 125 millioner kroner 1. desember 2023 (slik tildelingsbrevet til idrettsråd og idrettskretser sier), men sende ut en evaluering av begge tilskuddene på et senere tidspunkt.

Tildelingsbrev og mer informasjon fra NIF til alle idrettskretser og idrettsråd som skal fordele midler i 2024 vil sendes ut så fort som mulig.

Dokumenter: 

Les gjerne pressemelding fra 24. november 2023 her.