127A4946.jpg

Håvard Angen Haarstadstrand er Trøndelags kretsvinner til prisen Årets ildsjel

Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 kretsvinnerne. Vinneren av prisen Årets ildsjel offentliggjøres lørdag 6. januar 2024 under Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum.

Navn: Håvard Angen Haarstadstrand

Alder: 59 år

Idrett: Fotball

Idrettslag: Flatanger idrettslag

Idrettskrets: Trøndelag

 

Håvard Angen Haarstadstrand skal ha den største æren for at den organiserte fotballen i Flatanger har blomstret og slått rot. Som både oppmann, ildsjel og organisator har han mange års tjeneste for klubben, bygda og lokalsamfunnet.

Haarstadstrand har vært aktiv helt siden 80-tallet og hans brennende engasjement for breddeidretten har påvirket Flatanger Idrettslag i generasjoner. Etter mange års pause med seniorfotball i Flatanger, var Haarstadstrand primus motor i organiseringen med å gjenopplive Flatanger-fotballen, og han har brukt timer, uker, måneder og år på dette. I 2014 var klubben tilbake på terminlistene til Trøndelag Fotballkrets.

Haarstadstrand skal ha den største æren for at det i skrivende stund er tre seniorlag i Flatanger kommune, og for at barnefotballen har fått renessanse. Bare denne sesongen har Hårstadstrand 66 kamper som oppmann for to herrelag og ett kvinnelag. I tillegg til oppmann-jobben har han også hatt ansvar for lokalene, tilskuere, bane, drakter, speaker-plikter og andre tenkelige jobber som hører med i en breddekamp. Alt som har omhandlet Flatanger fotball har også omhandlet Haarstadstrand: fra kampdag til treningsfeltet, fra sponsorater til dugnadsjobber.

Haarstadstrand har påvirket hele lokalsamfunnet med sin lidenskap for idretten. Det at flere hundre personer møter opp på hver hjemmekamp er ikke et vanlig skue i breddefotballsammenheng, men i Flatanger skjer det. Og det kan man takke Haarstadstrand for. Etter korona og nedstigning, sto også Angen som initiativtaker foran Stortinget for å gjenåpne breddefotballen i landet.

Haarstadstrand har vist engasjement, lidenskap og tro jobb i mange år. Arbeidet han har lagt ned er unikt, og han har ofret mye av sin tid og hele sitt hjerte for klubben. Uten Haarstadstrand hadde ikke Flatanger hatt fotballen som man kjenner den i dag.