ALLIDRETT FOR BARN OG UNGE ER ET VARIERT AKTIVITETSTILBUD HVOR BARN FÅR PRØVE FLERE ULIKE IDRETTER I FLERE MILJØER, SKRIVER INNLEGGSFORFATTEREN. BILDE ER FRA SJETNEHALLEN.FOTO : CHRISTINE SCHEFTE
ALLIDRETT FOR BARN OG UNGE ER ET VARIERT AKTIVITETSTILBUD HVOR BARN FÅR PRØVE FLERE ULIKE IDRETTER I FLERE MILJØER, SKRIVER INNLEGGSFORFATTEREN. BILDE ER FRA SJETNEHALLEN.FOTO : CHRISTINE SCHEFTE

Allidrett er seriøs idrett!

Trøndelag idrettskrets ved idrettsfaglig rådgiver, Gina Thrane, hadde 15.07.2022 et tilsvar til kommentar i Adressa av Birger Løfaldli den 06.07. "Hun gråt. Det ble for useriøst. Treningene som skulle egne seg for alle passet ikke for ungjenta fra Melhus". Tilsvaret kan du lese her

Allidrett er seriøs idrett!

 

-Jeg tror jeg deltok på allidrett maksimalt to ganger, før jeg satte meg gråtende hjem i bilen. Dette var jeg ikke interessert i.

 

Selv om allidrett ikke passet for Ingrid Syrstad Engen, leser vi at hun har utmerket seg både innen friidrett, håndball, gikk på ski – i tillegg til fotball. Dette er alle aktiviteter man ofte er innom når man deltar på allidrett. Allidrett for barn er et variert aktivitetstilbud hvor barn får prøve flere ulike idretter i flere miljøer, for eksempel i sal, i skogen, på løkka, på snø, på is eller i vann. Det legges vekt på å utvikle en god grunnmotorikk gjennom lek og aktiviteter tilpasset barnets utviklingsnivå.

 

Norges Idrettsforbund (NIF) har en visjon om idrettsglede for alle.  Allidrett støttet av NIF er ment å være et tilbud som er åpent for alle, med varierte og allsidige aktiviteter som kan gi gode muligheter til å delta i flere idretter senere.

 

Det er også flere og flere idrettslag som velger å organisere allidrett for ungdom. Ingen plass i Norge er idretten større enn i Trøndelag og ingen plass har flere allidrettstilbud enn i Trøndelag. Slik har det vært i mange mange år. Godt over 7000 medlemskap fordelt på over 100 registrerte allidretter viser at dette er et tilbud som er etterspurt og ettertraktet.

 

I norsk idrett har vi som mål at alle barn skal møtes av en kvalifisert trener, fordi det første møtet med idretten også legger grunnlaget for livslang aktivitetsglede. Idrettstinget har vedtatt at Trenerattest skal være obligatorisk for alle som skal være trener i norsk barne- og ungdomsidrett. Trenerattesten skal være med å sikre at utøverne møter et helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb. Trøndelag idrettskrets tilbyr Barneidrettstrenerkurs, som går på tvers av idretter og gir treneren grunnkunnskaper man trenger når man tar på seg treneransvar.

Allidrett skal være et seriøst, viktig og godt tilbud for våre medlemmer.

 

Norsk idrett består av 55 ulike særforbund og disse tilbyr nesten 200 ulike idretter til sammen. Ofte begynner man med idretten foreldrene kjenner til eller har drevet med selv, eller aktiviteten som kompisene er med i. Det er ingenting feil med det, men allidretten kan gi en smakebit på flere ulike idretter og kan bidra til at man finner en idrett som passer for seg og sine egne interesser - Idrettsglede for alle.

 

Ingrid fant seg kanskje ikke til rette i allidrett, men har funnet stor glede i flere idretter og valgte fotballen som sin hovedidrett. Vi ønsker Ingrid og vårt fotballandslag fortsatt lykke til i EM!