svein-bergem.jpg

Ny medarbeider i idrettskretsen

Fra 1. august 2021 får Trøndelag idrettskrets en ny medarbeider. Møt Svein Bergem (40) fra Tingvoll på Nordmøre som er ansatt som ny aktivitetskonsulent ved Paraidrettssenteret.

- Det tror jeg blir en jobb med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Jeg gleder meg! sier Svein Bergem.

Bergem har i mange år vært idrettspedagog ved Valnesfjord Helsesportssenter.

- I årene som idrettspedagog har jeg jobbet med barn, ungdom og unge voksne med forskjellige funksjonsnedsettelser og ulike behov og mål. Dette har vært brukergrupper med alt fra behov for mindre tilrettelegging til de som har hatt større  behov og behov for hjelpemidler/aktivitetshjelpemidler for å utøve aktiviteter/idrett, forteller Bergem.

Gjennom denne jobben har 40-åringen erfaring med å planlegge, gjennomføre og tilrettelegge for fysiske aktiviteter/idretter på arenaer innendørs og utendørs, både i gruppe og individuelt.

- Etter å ha jobbet over 13 år innen spesialisthelsetjenesten kjenner jeg godt til brukergruppene innenfor paraidretten og paraidrett generelt. Samtidig ønsker jeg å jobbe tettere på og følge opp de aktuelle brukergruppene der hvor de lever sine hverdagsliv og kan utøve eller kan få økte muligheter til å utøve og delta i aktiviteter/idrett. Jeg er særlig opptatt av at den enkelte skal oppleve mestring og se muligheter i aktivitet/idrett i hverdagen, forteller Bergem.

Han ønsker også å bidra til å legge til rette og følge opp aktivitetstilbud i brukergruppenes lokalmiljøer.

- I tillegg til dette er jeg opptatt av å øke kompetansen blant støttepersoner, samt samarbeidet mellom tjenester/nettverk på ulike nivåer lokalt. Jeg vil forhåpentligvis få brukt noe av den erfaringen jeg har opparbeidet gjennom det å være idrettspedagog, prosjektleder og stipendiat. I tillegg vil jeg kunne få muligheten til å erverve ny og videreutvikle min kunnskap på området, forteller Bergem.

Les mer om Paraidrettssenteret i Trøndelag.