merry-christmas-1881005_1280.jpg

Julehilsen

Trøndelag idrettskrets ønsker alle en aktiv jul og et godt nytt år.

Hvem skulle trudd at situasjonen denne julen skulle bli mye likt fjorårets?

Vi har vært gjennom nok et krevende år  -hvem hadde trodd at denne julen skulle bli så lik fjorårets ?

Samtidig er nok ikke det helt over ennå – men vi skal holde ut - sammen.

Julen er vel den høytiden med de fleste tradisjoner. Fra hva skal gjøres, hvordan skal det pyntes, hvem møtes, spise og drikke hva, besøke når osv -  dette er ting vi alle helt sikkert har opplevd selv.

Mange gode tradisjoner, samtidig også tiden vi ofte også kan oppleve å savne noe og noen – dette forsterkes også ofte i julen.

Leste en plass en som skrev at julen er som et førstørrelsesglass.

Det som kjennes godt, blir enda bedre og det som er trist og vondt blir verre. Julens fokus på felleskap og tradisjoner og feiring kan derfor påvirke oss ulikt alt etter hvordan man faktisk har det.

Nok et annerledes året straks passert, selv om vi rakk å få oppleve litt «normalen» en liten periode.

Covid 19, korona, delta, omikron, pandemi, kohort, munnbind, 1 meter, nasjonal dugnad, kompensasjonsordninger, Nakstad, FHI, Høie/Kjerkhol, karantene, hjemmekontor, Zoom, Teams.. osv ble det mye av dette også i dette året for oss alle.

Jeg mener vi sammen/hver for oss fortsatt har klart å håndtere denne situasjonen godt, nemlig ved å være ansvarlige, offensive, skapt arenaer og tatt posisjon.

Våre akkumulerte medlems- og aktivitetstall tall har hatt en nedgang(selv om også noen idretter hvor disse har økt😊). I tillegg usikkert hvordan tiden har påvirket vårt frivillighetskorps.

Det jobbes godt ut i våre over 1000 idrettslag.

Målet om «hvordan skal idretten vinne tilbake hverdagene» blir viktige å løse. Kanskje må vi gjøre ting annerledes enn hva vi gjort før og muligens er samarbeidet på tvers av andre idretter viktigere enn noen gang ?

Det å være med å påvirke fremtiden i stedet for å bli diktert av hvordan fremtiden skal bli  - er vidt forskjellige ting, jeg er i hvert fall ikke i tvil hva jeg ønsker idretten i Trøndelag skal gjøre. Min påstand er at her ligger vi godt i sporet😊.

Men igjen, nå nærmer vi oss jul – nok en annerledes jul – men jeg håper dere alle får en flott jul- og nyttårsfeiring sammen deres nærmeste – med god mat og drikke og litt fysisk aktivitet.

IGJEN:

Hvordan vi ønsker å forholde oss til fremtiden og det ukjente er et valg vi har og kan ta – la oss sammen ta en aktiv rolle i nettopp dette arbeidet. Det er dette samarbeidet som gjør oss unike i norsk idrett.

 

GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR

TA GODT VARE PÅ DEG SELV OG HVERANDRE

 

Mvh

Kjell Bjarne