Nominer din Årets ildsjel-kandidat i perioden 1.-24. oktober.
Nominer din Årets ildsjel-kandidat i perioden 1.-24. oktober.

Hvilken ildsjel har gjort seg bemerket i 2021?

Året 2021 ble annerledes for alle idrettslag i Norge. Nå er vi på jakt etter de ildsjelene som har gjort seg ekstra bemerket i idrettslaget. I perioden 1. – 24. oktober kan du nominere din kandidat til Årets ildsjel.

Årets ildsjel er en av de mest prestisjefylte prisene under Idrettsgallaen, og som før er vi på jakt etter gode nominasjoner av de tusenvis av frivillige ildsjeler som årlig legger ned en uvurderlig innsats for sine idrettslag.  

Nominer din Årets ildsjel-kandidat!

- Ildsjeler er synonymt med frivillighet og særlig i de to siste årene har ildsjelene vært helt avgjørende for å holde hjulene i gang. I år håper vi på ekstra mange gode nominasjoner av Årets ildsjel, selv om det egentlig er en umulig oppgave å kåre kun én vinner. Derfor hyller vi også 11 fylkesvinnere før juryen bestemmer hvem som skal gå av med seieren til slutt, sier idrettspresident Berit Kjøll, som selv er medlem av ildsjel-juryen.

Fra 1.-24. oktober kan folk rundt om i landet sende inn forslag på hvem de mener fortjener prisen Årets ildsjel. Prisen deles ut under den direktesendte Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum lørdag 8. januar 2022.

Følgende kriterier må være oppfylt for å bli nominert:

  1. Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente i den spesielle tiden vi har vært igjennom
  2. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben

Veien videre til Idrettsgallaen 8. januar
Det velges ut 11 fylkesvinnere som vil bli overrasket av en idrettsprofil i november. Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 fylkesvinnerne. Vinneren offentliggjøres lørdag 8. januar 2022 direkte på NRK1.

Det blir ingen folkeavstemning for Årets ildsjel.