Bilde fra www.vaffelkarusellen.no
Bilde fra www.vaffelkarusellen.no

Vaffelfesten 2022

Sammen gir vi en vaffel tilbake til frivilligheten!

Vaffelekspressen skaper frivillighet og omvendt vaffelfest gjennom hele fylket

Sammen inviterer vi til omvendt vaffelfest for frivilligheten i hele Møre og Romsdal. I forbindelse «Vår Veke» i Frivillighetens år kjører vi vaffelekspresser gjennom fylket i uke 23, denne gangen for å servere de som alltid stiller opp: frivilligheten selv. Vaffelekspressen er et gassdrevet vaffelapparat som kan steke opptil 150 vafler i timen, det kommer til å være to stykker som reiser til ulike kommuner gjennom hele uken. 

Vi ønsker å legge til rette for en vaffelstafett gjennom Møre og Romsdal, fylt med lokale tog, aktiviteter og feiring av all frivillighet. Hver dag i uke 23 starter vi et frivillighetstog - litt som et borgertog - som ender i vafler, god stemning og aktiviteter. Det er ny kommune hver dag. Det blir mulighet for frivillige organisasjoner (idrettslag, lokallag, foreninger mm.) å hedre deres egne ildsjeler, ha en stand, vis frem deres aktiviteter eller bare bli med for moro skyld. Bli med med på feiringen slik dere selv ønsker!

Bli med på frivillighetstoget, få vafler og delta på feiringen av frivilligheten!

Vi ønsker også å engasjere kommunene og utfordrer herved ordfører og kommunedirektør å stille opp og steke vafler for frivilligheten.

Vaffelekspressene reiser gjennom 18 kommuner som velges ut etter en søknadsprosess. Ruten velges ut fra mest lovende planer om arrangementer. Det er frivillighetssentralen eller kommunen som søker – Vi oppfordrer til samarbeid med kommunene, idrettsrådene, musikkråd/kulturråd og lokale aktører for å sammen skape størst mulig engasjement. Kommuner som ønsker å få vaffelekspressen til seg i løpet av uke 23 må sende søknad til Møre og Romsdal idrettskrets. Ta kontakt med din kommune eller lokale frivillighetssentral om du vil være med på festen! 

Dato for de 18 ulike stedene vaffelekspressen skal besøke kommer når ruten er satt. Ruten baseres på innsendte søknader. Kommunene avklarer selv om det er frivillighetssentralen eller kommunen som søker. Personen som søker vil være kontaktperson videre i prosjektet.

Vaffelfesten 2022 er et samarbeidsprosjekt mellom

Møre og Romsdal idrettskrets
Møre og Romsdal Skikrets
Norsk friidrett Møre og Romsdal
Norges Musikkorpsforbund Nordvest
Møre og Romsdal musikkråd
Nasjonalforening for folkehelsen Møre og Romsdal
Romsdal og Nordmøre Speiderkrets