26 millioner kroner til sommerskoler for barn og unge

26 millioner kroner til sommerskoler for barn og unge

Regjeringen har i forbindelse med koronapandemien bevilget ekstra midler til sommerskole for elever i grunnskolen. 20 av fylkets kommuner har søkt om og fått midler.

Tilskuddet skal bidra til at kommunene kan opprette nye sommerskoletilbud, eller utvide eksisterende tilbud, slik at elever i grunnskolen får en arena der de kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolen sin sommerferie i 2021.

I Møre og Romsdal har følgende kommuner fått tilskudd:

Aukra, Fjord, Giske, Gjemnes, Hareid, Herøy, Hustadvika, Kristiansund, Molde, Sande, Stranda, Sula, Sunndal, Surnadal, Ulstein, Vanylven, Vestnes, Volda, Ørsta og Ålesund.

Her kan du lese mer om ordningen og få en oversikt over alle kommuner som har mottatt tilskudd og hvor mye de har fått tildelt.

Fra utdanningsdepartementet står det at sommerskoletilbudet må tilpasses lokale forhold og kan være ulikt fra kommune til kommune. Tiltaket gir kommunen mulighet til å tilrettelegge sommeraktiviteter for elever i grunnskolen. Tiltaket kan bidra til faglig påfyll og til å motivere f.eks. elever som er i overgangen mellom barneskole og ungdomsskole eller i overgangen mellom ungdomsskole og videregående opplæring.

Kommunene jobber i disse dager med innholdet i sommerskolen og flere av kommunene  søker i disse dager etter medarrangører til sommerskolen. Dette kan være en flott anledning for idrettslag eller andre frivillige organisasjoner i din kommune til vise seg fram og øke rekrutteringen. Vi har tatt et raskt søk gjennom hjemmesidene til kommunene som har fått støtte. De vi fant informasjon om er aktive i oversikten over.

Vi oppfordrer idrettlagene om å kontakte kommunen for å få vite mer om hvordan de planlegger å gjennomføre sommerskolen og være positive til å bidra til gjennomføringen av tilbudet.