Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen
Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen

Tor Helge Skretting er Rogalands fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Styret i Rogaland idrettskrets har via oppnevnt jury enstemmig valgt Tor Helge Skretting som årets ildsjel fra Rogaland i 2021. Det var sendt inn hele 58 forslag til verdige kandidater, som RIKs jury har gjennomgått i forbindelse med kåringen.

Definisjonen av begrepet ildsjel er både lett og vanskelig. Det handler på mange måter om en relativ størrelse, og alle har rett i sin måte å definere begrepet.  

Alle de som uegennyttig jobber frivillig gjør en uvurderlig innsats for idretten de brenner for, med en samfunnsbetydning som tilleggsgevinst. Alle de nominerte er åpenbart ildsjeler.

Når man så skal gjennom den krevende øvelsen å velge ildsjeler blant ildsjeler, har RIK lagt noen kriterier til grunn. Lang og tro tjeneste er en målestokk. Mangfoldet i kandidatenes virke en annen. Resultater kan være en tredje. Omfanget av engasjementet en fjerde.

I år var valgets kvaler ganske enkelt - Tor Helge Skretting er gjennom sin innsats for Rogalandsidretten med imponerende engasjement og unik utholdenhet en ildsjel i ordets rette forstand.

KLIKK HER FOR Å LESE MER OM JURYENS BEGRUNNELSE.

Under ser du reaksjoner fra da vinneren ble overrasket av tidligere verdensmester i roing, Are Strandli.