Daglig leder i RIK, Rune Røksund, sammen med fylkesordfører Marianne Chesak og styreleder i RIK, John Arve Hveding
Daglig leder i RIK, Rune Røksund, sammen med fylkesordfører Marianne Chesak og styreleder i RIK, John Arve Hveding

Rogaland idrettskrets tildelt fylkeskommunens Reiselivspris 2019

Rogaland idrettskrets (RIK) er stolte og ydmyke over å ha blitt tildelt Rogaland fylkeskommune sin Reiselivspris for 2019.

To ganger NM-veka og Idrettsgallaen i Stavangerregionen i forbindelse med RIKs 100-årsjubileum, er en del av vår strategi for økt oppmerksomhet om de utrolige mulighetene som idretten i fylket representerer. Ikke bare som «folkehelse-leverandør», men som viktig bidrag til reiselivsnæringen.

Enhver «idrettsturist» til fylket legger igjen mellom 500 til 4000 kroner døgnet. Enten det gjelder summen av de mange små arrangementer eller store internasjonale mesterskap, blir det viktig for Rogaland å se dette sammen med strategisk anleggsutvikling av anlegg først og fremst til hverdagsbruk, men også til «fest» – eller mesterskap.

Det har vært lærerikt og en stor fornøyelse å få besøk av både idrettsgalla og NM-veka. Og ikke minst å oppleve den viljen og evnen fylkeskommunen, kommunene, Region Stavanger og ikke minst særkretser, idrettsråd og idrettslagene har lagt for dagen. Til støtte og til gode ideer!

Det lover godt for fortsettelsen.

Prispengene gis med (idretts)glede videre til www.Superlekene.no. Denne fantastiske gjengen som siden 2009 har stått på for å arrangere et årlig arrangement for mennesker med utviklingshemning. Fordi Superlekene nå har sagt ja til å være Vestland- og Rogaland idrettskrets sitt første samarbeid om idrettsturisme, på tvers av fylkene. Heng med!