Thea Skoglund tok gull! Foto: Karl Filip Singdahlsen
Thea Skoglund tok gull! Foto: Karl Filip Singdahlsen

Bærum Kajakk padlet seg til gull, sølv og bronse i World Games 2015

Thea Skoglund, Martin Kvilekval og Karl Martin Hannus fra Bærum Kajakk padlet seg til gull sølv og bronse på KT500 i Special Olympics World Games 2015 i Los Angeles. I tillegg tok Ida Karine Norstrøm bronse på 100 meter (friidrett) i går.

- Det er stort å få representere Norge her i Los Angeles. Jeg skal gjøre familien min stolt. Målet må være å ta gull, sa Thea Skoglund - gullvinneren fra Tønsberg tidligere denne uka.

Og hun holdt ord. Torsdag var hun først over målstreken i klassen KT500 (4).
-  Dette var veldig bra, sier en strålende fornøyd Skoglund i målområdet etter løpet.
Skoglund padler til daglig for Bærum Kajakklubb.
– Det er godt å ha noen å padle sammen med. Vi er en gjeng som har blitt gode venner.
- Det var veldig slitsomt, men jeg padlet så fort jeg klarte. Så dette var gøy, sier en strålende fornøyd Kvilekval i målområdet etter at sølvmedaljen var et faktum. Gutten fra Bærum stilte i klassen KT500 (60).
- Jeg synes jeg padlet bra og det var selvsagt veldig gøy å vinne bronse. Alt i alt ble dette en veldig fin dag, forteller Karl Martin Hannus som deltok i KT500 (30).

Philip Willoch Syse padlet sammen med Hannus i KT 500 (30) og padlet seg inn til en flott 4.plass.

Thea Skoglund fra Tønsberg og May Grønvold fra Nevlundhavn reiser flere dager i uken til Bærum for å padle for Bærum Kajakk. Skoglund gikk helt til topp i klassen KT500(4) og tok gull, mens Grønvold tok en meget sterk 4.plass i KT500 (1).


Knut Kvilekval (trener) (fra v.), Martin Kvilekval, Karl Martin Hannus, Karoline Kvande(trener) og Philip Willoch Syse. Foto: Karl Filip Singdahlsen.

Deltagerne er på plass i Los Angeles og deltar i Special Olympics World Games, verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede utøvere. Norges idrettsforbund har sendt en tropp på 26 utøvere til Los Angeles. Totalt deltar 6300 utøvere fra 165 land og det er ventet til sammen 500 000 tilskuere.