Eirik Lindø og Tor Einar Tangen, som begge er fra Stjørdal, tok gull og sølv under World Games i LA. Foto: Caroline Dokken Wendelborg.

Stjørdalsguttene Eirik Lindø og Tor Einar Tangen tok i dag gull og sølv i kulestøt i Special Olympics World Games 2015.

Det var spennende å følge kulestøt som foregikk på University of South California (USC) i dag.
Eirik Lindø feide all motstand til side med sitt støt på 8, 83 meter. Rett bak fulgte lagkamerat Tor Einar Tangen med sitt støt på 8,41 meter.
- Det har ikke gått opp for meg, sier gullvinner Lindø.
- Jeg er så glad og det betyr så mye for meg. Dette har hele laget jobbet for i lang tid. At jeg stod på pallen sammen med Tor Einar er veldig stort.

- Jeg ønsker å rette en stor takk til trenerne mine, Jostein og Aleksander, som har gjort alt for meg slik at jeg lykkes – takket være dem har jeg blitt den friidrettsutøveren jeg er i dag, forteller den nybakte World Games-mesteren.

- At både Eirik og jeg stod på pallen sammen var helt vidunderlig. Mesterskapet har blitt mer vellykket enn jeg kunne forestille meg, og jeg vil gjerne takke trenere, hele laget og ikke minst heiagjengen på tribunen – det betyr alt å ha de rundt meg, forteller sølvvinner Tangen.

Eirik og Tor Einar er på plass i Los Angeles sammen med lagkamerat Kristoffer Wråli. Han fikk ny personlig rekord på 200 meter og løp inn til en flott 4.plass.

Tangen og Wråli skal i ilden igjen på fredag når de skal delta i 100 meter finale. Lørdag venter finale i 4x100 meter stafett for Lindø.
- Nå er målet å gi lagkompisene mine en skikkelig boost før deres finaler. Jeg har stor tro på flere gode resultater her fra Los Angeles, avslutter Lindø.

PS: Eirik Lindø er også med i TV-serien «Suverene helter» som sendes på TV2 til høsten. Lindø satt også personlig rekord på 400 meter i dag. Med tiden 1.06.54 løp han inn til en sterk 4.plass.