Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thorhild Widvey er ny styreleder i Antidoping Norge

widvey612.jpg

Ny styreleder i Antidoping Norge er Thorhild Widvey. Det ble besluttet under gårsdagens styremøte i ADNO.

 

Tidligere i år avsluttet Valgerd Svarstad Haugland sine to perioder i Antidoping Norges styre, de siste sju årene som leder av styret. Den siste tiden har Vebjørn Rodal fungert som leder. Nå er ny leder på plass - tidligere kulturminister Thorhild Widvey.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med dette vervet, og ser fram til å jobbe med antidopingarbeidet igjen og til å jobbe tett med administrasjonen i Antidoping Norge, sier Widvey.

Widvey har også en periode bak seg som styremedlem i WADA. I WADA-styret satt hun som europeiske myndigheters representant fra 2014 fram til hun trakk seg da Linda Hofstad Helleland ble valgt som WADAs visepresident i 2016.

- Jeg brenner for å verne om en ren og rettferdig idrettskonkurranse, og gjennom vervet i WADA har jeg god kjennskap til et internasjonalt antidopingarbeid som står overfor store utfordringer framover. Dette er noe jeg ser fram til å være med på å påvirke, sier Widvey.

Hun mener det er viktig at Norge bidrar sterkt med den kunnskap og erfaring som vi har på området.

- Samtidig må vi sørge for at vi har et solid antidopingarbeid her hjemme, der det forebyggende antidopingarbeidet er gjennomgripende på alle nivåer i norsk idrett. Her opplever jeg at det er mye godt arbeid som foregår, sier Thorhild Widvey.

Samtidig som Widvey ble valgt til leder, ble Siri Beate Hatlen valgt til ny nestleder. Øvrige styremedlemmer i ADNO er: Nina Frisak, Vebjørn Rodal, Nils Kristian Moe, Knut-Marius Sture.