Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

- Tenk at lille meg skulle få denne prisen

DorisNorbye_foto_GeirOweFredheim_612.jpg
Doris Norbye med beviset på at hun er Årets ildsjel. Glad, beæret og fornøyd! Foto: Geir Owe Fredheim

- Det er en ut av deg selv opplevelse å stå her med denne prisen. Det sa Årets ildsjel, Doris Norbye fra Karasjok Svømmeklubb, rett etter at Idrettsgallaen var over.

 

Norges idrettsforbund tok en prat med Doris som ble nedrent av fotografer og journalister etter at Idrettsgallaen var over på NRK1. Sammen med resten av toppidrettseliten i Norge sto hun på scenen og svarte på spørsmål som; hva føler du nå?

- Jeg er både beæret og glad. At lille meg skulle få denne prisen er helt utrolig, er det første hun sier.

- Fortell om reisen du har hatt fra du selv ble nominert til du står her i dag.

- Jeg trodde i utgangspunktet at jeg ikke var nominert – så jeg ble skikkelig tatt på senga da jeg ble overrasket av med at jeg var én av fem finalister. Etter det har det vært mange som har ønsket meg lykke til og sagt til meg at de håper jeg vinner.

Doris Norbye som feiret jul i USA har likevel klart å distansere seg fra all viraken rundt prisen Årets ildsjel.
- Vi feiret jul i USA og jeg kom hjem til Norge kvelden før Idrettsgallaen, så jeg har hatt litt distanse til alt som har skjedd. Det var bra ikke flyet var forsinket hjem, ler Norbye.

Saken fortsetter under bildet.

Doris Norbye ble kåret til Årets ildsjel under Idrettsgalla 2019. Prisutdelerne var kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Geir Owe Fredheim

Hedret av et fullsatt DNB Arena
Under talen, foran 3500 tilskuere, løftet Doris frem juryen og alle som har stemt på henne i Karasjok.

- Jeg kan godt være representant for alle de tusenvis av ildsjelene i Norge som gjør en så god jobb. I tillegg må jeg også få takke mine fem barn som jeg har dratt rundt fra de var små på alle slags treninger og idrettsarrangement. Heldigvis ser det ut som det har gått bra, sa Norbye som også løftet frem hvor viktig det er å kunne svømme.

- Svømmingen er hjertebarnet mitt og et gammelt slitt ordtak er at svømming er den eneste idretten du kan dø av å ikke kunne. Nå skal jeg fortsette å gjøre mitt for at Norge kommer litt bedre ut på statistikken over barn som ikke kan svømme når de går i 4. klasse, sa Norbye til slutt i talen.  

- Tenker du at det er enda flere som fortjener denne prisen?

- Jeg glemte egentlig å takke min mann som døde for fem år siden. Vi jobbet alltid sammen og han har vært en stor inspirasjon for meg. Også vil jeg jo også takke de som faktisk vil ha meg i klubben, sier Nordbye som lander i Karasjok sent onsdag kveld. 

Hele norsk idrett takker deg Doris for din stå-på-vilje og engasjement for alle barn og unge i Karasjok Svømmeklubb. Lykke til videre!