Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norges olympiske komité og Bjørn Dæhlie hedret med priser under ANOC Awards

tombjorn612.jpg
Skikongen Bjørn Dæhlie og Norges olympiske komité mottok priser under ANOC Awards i Tokyo 28. november.

Under ANOC Awards 28. november i Tokyo mottok Norges olympiske komité pris for beste nasjon under OL i PyeongChang 2018. Under samme arrangement mottok Bjørn Dæhlie prisen «Outstanding Athlete» for sine 12 olympiske medaljer.

 

Under ANOC (Association of National Olympic Committees) Awards mottok idrettspresident Tom Tvedt pris for den historiske medaljefangsten til Norge under OL i PyeongChang 2018.

Tok 39 medaljer
Med 39 olympiske medaljer (14 gull, 14 sølv og 11 bronse) ble Norge den mestvinnende nasjonen i vinter OLs historie. Men det ble ikke en hvilken som helst rekord heller. Norge hadde tidligere aldri tatt mer enn 26 medaljer i De olympiske vinterleker (Lillehammer 1994 og Sotsji 2014) og hadde satt seg et hårete mål om å ta 30 medaljer i PyeongChang, hvorav 11 av edleste metall. Men allerede tidlig i mesterskapet begynte ekspertene å snakke om at USAs rekord fra Vancouver-OL i 2010 på 37 medaljer kunne bli slått.

Og de fikk rett.

Da Marit Bjørgen gikk inn til sin 15 olympiske medalje, og samtidig sørget for Norges 39. medalje i PyeongChang totalt, var rekorden et faktum.

Ikke nok med det. Norge er også tidenes mestvinnende nasjon i vinter OL totalt. Siden første vinter-OL i Chamonix 1924 har vi tatt 132 gull, 125 sølv og 111 bronse. På andreplass ligger USA med sine 105 gull, mens Tyskland på tredje har 92 gull.

Honnør til Idretts-Norge
Tom Tvedt sier at prisen først og fremst er en honnør til hele den norske idrettsmodellen.
- Vi er privilegerte som har så fantastiske utøvere som ikke bare presterer når det gjelder, men som også er strålende forbilder for barn og ungdom. Denne prisen deler vi med alle 11.300 idrettslag rundt omkring i landet som hver dag står på for norsk idrett, sier Tom Tvedt.

Saken fortsetter under bildet.

Bjørn Dæhlie, en av Norges største skikonger, ble også hedret under ANOC Awards. Han fikk prisen «Outstanding Athlete» for sine 12 olympiske medaljer. Han tok totalt åtte gull og fire sølv under OL i Albertville 1992, Lillehammer 1994 og Nagano 1998.

Dæhlie var stolt mottaker av prisen
 - Denne prisen mottar jeg ikke bare på vegne av meg selv, men hele den norske idrettsbevegelsen. Jeg er stolt av å representere Norge her i Tokyo, sier Dæhlie på telefon fra Tokyo.