Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Parautøver Aida Dahlen mottok JYSK-stipend

Aida Dahlen_612.jpg
Aida Dahlen mottok JYSK-stipendet i kategorien "etablert utøver som har utmerket seg". Foto: Sofie Torlei Olsen

- Dette stipendet gir meg mersmak til å satse frem mot Tokyo, det bidrar til at jeg kan trene mer, og gir meg flere muligheter. Jeg er veldig takknemlig, sier Dahlen.

 

Bordtennisspiller og parautøver Aida Dahlen mottok JYSK-stiepndet i kateogrien «etablert utøver som har utmerket seg». JYSK er en mangeårig sponsor for Team Paralympics, og som en del av deres engasjement synliggjør de tre ambassadører i perioden frem til Tokyo. Utnevnelsen er et samarbeid med Olympiatoppens leder for toppidrett for utøvere med funksjonsnedsettelser og JYSK. Jens Lasse Dokkan mottok sitt JYSK-stipend tidligere denne uken, nå var det duket for å gjøre stas på Aida Dahlen.

-For min del betyr dette stipendet alt. Vi har ikke like lett med å få inn penger i vår idrett, så dette stipendet vil bidra til at jeg kan trene mer, og gir meg flere muligheter, sier Dahlen.  

Går for gull

Dahlen som representerer Randesund IL har en imponerende merittliste bak seg. Sølv og bronse i VM, to EM-gull, ett EM-sølv og en EM-bronse. Nå satser hun for fullt frem mot Paralympics i Tokyo 2020. Og hun har målene klare.  

- Veien mot Tokyo blir veldig spennende. Det blir en del reising i løpet av året, jeg skal spille masse turneringer, trene med andre landslag i utlandet som gir meg en boost, også er det EM i september. Jeg har flere ting jeg ønsker å oppnå. Jeg har ingen medaljer fra OL, og gull står alltid øverst på lista!, sier Dahlen. 

En fantastisk representant for sporten

Cato Zahl Pedersen, leder for toppidrett for utøvere med funksjonsnedsettelser ved Olympiatoppen, er svært glad for å tildele Dahlen stipendet.

- Aida er en meget sterk kandidat i Tokyo og en fantastisk representant for sporten. Jeg er veldig glad på vegne av Olympiatoppen at JYSK er med på å støtte para-utøverne, og jeg håper de kan være en god veiviser for flere, sier Zahl Pedersen.

Zahl Pedersen støtter også Dahlens gull-ambisjoner;

- Aida har vært igjennom to Paralympics tidligere, hvor hun har vært nærmere og nærmere til å tas medalje. Hun har bygget seg opp viktig erfaring og hun har lært seg selv å kjenne. Jeg håper hun nå klarer å ta ut energien til å ta en topplassering i Tokyo, avslutter Zahl Pedersen.