Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Deaflympics: hjem til jul med nye erfaringer og gode prestasjoner

Troppen Deaflympics_MetteBerg612.jpg
Den norske toppen står igjen med masse ny erfaring og refleksjoner, og satser allerede mot neste Deaflympics.

Nesten 500 hørselshemmede utøvere var samlet i Italia for å konkurrere i Deaflympics, verdens største idrettsarrangement for døve. Den norske troppen reiser nå hjem med mye ny erfaring og gode prestasjoner.

 

-Vi reiste ikke til Italia for å sanke medaljer, men for å sanke erfaring og prestere vårt beste. Vi har fått flere gode plasseringer, vi har lært masse, og vi har representert Norge på en god måte, sier Bjørn Røine, leder for troppen.

Norge deltok med fire utøvere og totalt 13 i troppen inkludert trenere, smørere og tolker.  Tre av utøverne deltok i sitt første Deaflympics, og har tatt med seg mye ny lærdom. Med til tider utfordrende snøforhold og en langrennsløype på over 1700moh var det flere utfordringer utøverne måtte igjennom.

-Vi har møtt på noen utfordringer underveis som utøverne har håndtert på en god måte. Støtteapparatet og tolkene har spesielt gjort en fantastisk jobb, og jeg er stolt over hvordan alle har støttet hverandre, sier Røine.

Ønsker flere døve utøvere

-Jeg er utrolig fornøyd med den norske troppen, de er gode forbilder for døveidretten. Vi håper de er med på å skape økt bevisstgjøring rundt idrett for hørselshemmede kan bidra til at flere døve vil starte med idrett, sier Mette Berg, rådgiver paraidrett i NIF.

Utøverne Deaflympics_612.jpg
Utøverne ønsker seg flere utøvere i døveidretten. Øverst til venstre: Kjell Inge Eidsaunet, Leif Foss, nederst til venstre Oliver Bergmann og Lena Sponberg. Foto: Mette Berg

Berg var selv til stede under Deaflympics sammen med Idrettsstyrets representant for døveidretten, Ole Jørstad, samt leder for Norges Døveidrettsutvalg Morten Sletten. Det satte troppen stor pris på. Nå er målet å fremme døveidretten og få enda flere utøvere med i troppen til neste Deaflympics.

- Det er en gylden sjanse til å inspirere andre unge utøvere ved å være en del av den norske troppen, og noe jeg absolutt kan anbefale, sier Eidsaunet som deltok som alpinist i sitt andre Deaflympics.  

Se flere bilder og les mer om troppens opplevelser på Døveidrettsutvalgets Facebookside.