Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 

Gratulerer med kulturstipend Jesper Saltvik Pedersen og Espen Mathiesen

Sju-stipendvinnere-i-fylkeskommunen-i-dag_article_large.jpg

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal delte i dag ut kulturstipend til hele sju verdige vinnere. – Dette skal gi idrettsutøvere og kunstnere tid til videreutvikling og muligheter til å fortsette med et allerede godt arbeid, sa hun ved utdelingen.

Innenfor idrett ble det delt ut to stipend på 50.000 kroner hver. Det første gikk til Jesper Saltvik Pedersen, som i år vant gull og bronse i Paralympics. Han har også vunnet World Cup totalt og i storslalåm og Super G. 

Jesper er født i 1999, og er allerede et forbilde for andre idrettsutøvere. I alpint har han satt Rogaland på kartet, med sju verdencupseire, sammenlagtseier og OL-medaljer. 

–Stipendet skal jeg bruke på treningssamlinger og satsing mot neste sesong, forteller den glade prisvinneren. 

Jiu-Jitsu på brasiliansk

Espen Mathiesen er i verdenstoppen i denne idretten og har satset for fullt i snart fem år. Opprinnelig kommer han fra Egersund, men bor nå i Haugesund. Han startet med jiu-jitsu i 2014. Nylig vant han et stort mesterskap i Abu Dhabi. – Jeg vil bruke pengene til treningsopphold i Arizona og til mer konkurranser og trening, forteller han. 

23-åringen med svart belte vil også bidra til å bygge et miljø innen sporten i Rogaland, og ser for seg foredrag og erfaringsdeling med andre som gode virkemidler. 

Les mer her